Italiensk merino (230g)

Produktinformation:

Materiale

100 % merino

Løbelængde pr. 50 gram

ca. 150 m

Form

på cones à ca. 230 g

Pris ved 50 gram

16,30 kr.

Strik

p 4 mm (strikkefasthed på 10 cm = 21 masker). Vi anbefaler dog altid, at du laver din egen strikkeprøve.

75,00 kr.

(16,30 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

100 % merino

Løbelængde per 50 gram

ca. 150 m

Form

på cones à ca. 230 g

Pris ved 50 gram

16,30 kr.

Strik

p 4 mm (strikkefasthed på 10 cm = 21 masker). Vi anbefaler dog altid, at du laver din egen strikkeprøve.

Ressourcer, der ikke er gået til spilde:

486 l vand
7,2 kg CO2
2 KwH

Dette garn er et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU. Når du køber dette garn, er du med til at mindske garnspild.

BLØDT NATURGARN

Et blødt, superlækkert og let rustikt merino uldgarn fra Italien. Det er 4-trådet og er et fint alternativ til vores meget populære Angora merino, som vi desværre ikke længere har på lager. Sammenlignet med Angora merino har Italiensk merino uld mere struktur og falder anderledes. Her er det værd at nævne, at selvom det er blødt, er det ikke så blødt som Angora merino. Selvom det ikke er lige så blødt, er det stadig et rigtig fint garn til fx sweaters og trøjer.

Italiensk merino er et garn, der holder supergodt faconen og som ikke fnulrer, selv efter lang tids brug. Se fx billedet her på siden af Cardi Cocoon fra Anne Ventzel, som har været i brug næsten dagligt i et år. Nul fnuller, og cardiganen står stadig som ny. Den er i øvrigt strikket i én tråd Italiensk merino med en følgetråd i silk mohair. Scroll ned for flere forslag til opskrifter.

Merino garnet har et godt hold og er derfor et formfast garn. Samtidig er det et uldgarn, du kan bruge til rigtig mange formål. Som strikkegarn er det eminent, for det har en strikkefasthed på 21 masker pr. 10 cm og på pinde 4 mm. Det er et rigtig fint garn til fx sweatre og trøjer. Og når man nu kan strikke med det, kan man selvfølgelig også bruge det som hæklegarn.

GRATIS OPSKRIFT PÅ STRIKKET HYGGETÆPPE

Gratis opskrift - hyggetæppe - italiensk merino gratis opskrift - strikket hyggetæppe

 • Størrelse: ca. 110 x 140 cm
 • Vejl. pinde: rundpind 7 mm
 • Strikkefasthed: ca. 14 m = 10 cm i dobbelt perlestrik på p 7 mm

GARNFORBRUG:

Ca. 900 gram Italiensk merino (lagt dobbelt) sammen med 1 tråd tyndt mohair følgetråd.

OPSKRIFTEN:

Slå 162 masker op på pinde 7 mm med dobbelt Italiensk merino og evt. følgetråd.

Strik 14 pinde rib (skiftevis 2 masker ret og 2 masker vrang). Arbejde måler nu ca. 7 cm. Husk, at de 162 masker ikke kan deles med 4, så det betyder. at du altid starter og slutter pinden med hhv. 2 retmasker på retsiden og 2 vrangmasker på vrangsiden.

Fortsæt herefter med at strikke de første og de sidste 12 masker i rib, mens de midterste 138 masker strikkes i dobbelt perlerib. Sådan gør du det:

Pind 1: Strik 2 masker ret og 2 masker vrang i alt 3 gange (= de første 12 masker), strik derefter 2 masker ret og 2 masker vrang i alt 34 gange og strik 2 masker ret (=de midterste 138 masker). Strik de sidste 12 masker skiftevis 2 masker vrang og 2 masker ret.

Pind 2: Strik ret over ret og vrang over vrang.

Pind 3: Strik 2 masker ret og 2 masker vrang i alt 3 gange (= de første 12 masker), strik derefter 2 masker vrang og 2 masker ret i alt 34 gange og strik 2 masker vrang (= de midterste 138 masker). Strik de sidste 12 masker skiftevis 2 masker vrang og 2 masker ret.

Pind 4: Strik ret over ret og vrang over vrang.

Gentag disse 4 pinde, indtil hele arbejdet måler ca. 133 cm. Afslut med 14 pinde rib som i begyndelsen.

Hæft alle ender.

GRATIS OPSKRIFT PÅ HÆKLET HYGGETÆPPE

Hæklet hyggetæppe    Hæklet hyggetæppe opskrift

 • Størrelse: ca. 90 x 160 cm
 • Vejl. nål: hæklenål 5 mm
 • Hæklefasthed: ca. 9 masker i mønster = 10 cm

GARNFORBRUG:

Ca. 600 gram Italiensk merino sammen med 2 tråde tynd mohair følgetråd (forbrug på ca. 250 g).

TEKNIKKEN:

Tæppet er hæklet af en slags hæklemaske, som jeg kalder for “2-i-1 stangmaske”. Det er en alm. stangmaske, men efter den første trækning hækler man endnu en stangmaske i samme løkke. Sådan gør du du det:

 1. Slå garnet om nålen
 2. Stik nålen ned i den næste luftmaske fra nålen
 3. Slå garnet om nålen
 4. Træk garnet med tilbage så du har 3 løkker på nålen
 5. Slå garnet om nålen
 6. Træk garnet med tilbage så du har 2 løkker på nålen
 7. Slå garnet om nålen
 8. Stik nålen ned i den samme luftmaske
 9. Slå garnet om nålen
 10. Træk garnet med tilbage så du har 4 løkker på nålen
 11. Slå garnet om nålen
 12. Træk garnet med tilbage så du har 3 løkker på nålen
 13. Slå garnet om nålen
 14. . Træk nu garnet med igennem de sidste to løkker på nålen. Du har nu hæklet din første “2-i-1 stangmaske”

Vi har også lavet en video, som viser, hvordan du hækler en “2-i-1 stangmaske”.

OPSKRIFTEN:

 1. Hækl 80 luftmasker med alle tråde garn på nål 5 mm. Hækl 3 luftmasker ekstra, der fungerer som den første stangmaske.
 2. I fjerde luftmaske fra nålen hækler du din første “2-i-1 stangmaske”.
 3. Fortsæt herefter med at hækle “2-i-1 stangmaskerne” indtil du er nået til den sidste luftmaske. Vend arbejdet og hækl 3 luftmasker ekstra, der igen fungerer som den første stangmaske.

Gentag række 2 og 3 indtil  tæppet har den ønskede længde. Afslut arbejdet med at slå garnet om nålen og trække garnet igennem løkken. Klip tråden og hæft alle ender.

Garnalternativ til Kat. No. 5 fra Misknits

Den smukke Kat. No. 5 har Misknits designet med overskudsgarnerne Italiensk Merino og Børstet Mohair i tankerne. Det er en klassisk sweater med rundt bærestykke og et virkelig fint stjernemønster. Bundfarven er Italiensk Merino i farven støvet brun holdt sammen med Børstet Mohair i farven trøffel, mens mønsterfarven er Baby Alpaka Suri i farven jægergrøn. Du skal bruge en af hver af de to sidstnævnte til alle størrelser. Og Italiensk Merino skal du bruge to cones af til de fleste størrelser, tre cones til størrelse 7-8.

Garnalternativ til Vesty Thing

Misknits eller Fifty Fabolous, som hun også er kendt som, har strikket en megaflot vest med det passende navn Vesty Thing i Italiensk merino sammen med Børstet Mohair. Se billede her på siden.

Garnalternativ til Cardigan No. 9

Vi er vilde med Cardigan No. 9 fra My Favourite Things Knitwear. Især kan vi lide den smukke konstruktion, som får sit særpræg fra de markante sadelskuldre. Lea har strikket sin i Italiensk Merino sammen med Baby Alpaka Merino, begge i farven kaffe (se foto i billedgalleri øverst på siden). Hun har strikket den mindste størrelse og har brugt ca. 1,5 cone Italiensk Merino og lige under to bundter Baby Alpaka Merino.

Garnalternativ til Stockholm Sweater

Som allerede nævnt er strikkefastheden på 21 masker. Det betyder at det er et billigt garnalternativ til rigtig mange af de populære strikkeopskrifter. En af dem er Stockholm Sweater fra PetiteKnit.  Charlotte, der er en af vores kunder, har strikket en Stockholm Sweater Junior i det. Dog har hun lavet en modificeret udgave af den, hvor hun har benyttet sig af perlestrik og strikket en bane glatstrik i midten, hvor en sød række elefanter har fået lov til at have deres gang.

Se det fine resultat hun fik ud af det i billedgalleriet her på siden.

Garnalternativ til September Slipover

Denne model er endnu et forslag til en model, hvor du kan bruge dette uldgarn som et garnalternativ til en af PetiteKnits opskrifter. Vesten er strikket op i patentstrik og her passer garnets strikkefasthed også. Her skal du regne med at bruge cirka 250 g. Hvis du er heldig, er der nok garn på 1 cone til det. Vi kan dog ikke garantere det. Opskriften til September Slipover finder du hos PetiteKnit.

Garnalternativ til Sweater No. 15

Blusen fra My Favorite Things Knitwear er også et rigtig godt bud på en model, hvor du kan ramme strikkefastheden i garnet selvom det ikke er glatstrik. En af vores kunder har strikket den i dette garn og har fået en rigtig flot bluse med fine snoninger ud af det.

Så garnet passer til rigtig mange modeller med en strikkefasthed på 21 masker i glatstrik. Ud over det passer det også til en del opskrifter, hvor der benyttes andre strikketeknikker end lige netop glatstrik.

Garnalternativ til Badger and Bloom

Blusen fra Anne Ventzel kan strikkes i dobbelt Italiensk merino, og opskriften findes til dame, barn og unisex.

Garnalternativ til Peacock Bluse

En af vores kunder har strikket en virkelig flot udgave af Peacock Bluse fra Le Knit i én tråd italiensk merino i farven tapenade.

Et godt tilbud på merino garn

Den italienske merino uld i mange smukke farver er på cones á ca. 230 g, og vi sælger dem for 75 kr./stk.

Vask af uldgarn

Vi anbefaler, at du vasker i hånden ved max 30 grader. Vælger du at vaske det i maskinen, skal du vaske ved lav temperatur og bruge et program, der er beregnet til uld. Vask enten uden et vaskemiddel, eller brug et vaskemiddel som er beregnet til uld.

LIGNENDE PRODUKTER

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Scroll to Top