Italiensk merino (230g)

Produktinformation:

Materiale

100 % merino

Løbelængde pr. 50 gram

ca. 150 m

Form

på cones à ca. 230 g

Pris ved 50 gram

16,30 kr.

Strik

p 4 mm (strikkefasthed på 10 cm = 21 masker). Vi anbefaler dog altid, at du laver din egen strikkeprøve.

75,00 kr.

(16,30 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

100 % merino

Løbelængde per 50 gram

ca. 150 m

Form

på cones à ca. 230 g

Pris ved 50 gram

16,30 kr.

Strik

p 4 mm (strikkefasthed på 10 cm = 21 masker). Vi anbefaler dog altid, at du laver din egen strikkeprøve.

Ressourcer, der ikke er gået til spilde:

486 l vand
7,2 kg CO2
2 KwH

Dette garn er et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU. Når du køber dette garn, er du med til at mindske garnspild.

BLØDT NATURGARN

Et blødt, superlækkert og let rustikt merino uldgarn fra Italien. Det er 4-trådet og er et fint alternativ til vores meget populære Angora merino, som vi desværre ikke længere har på lager. Sammenlignet med Angora merino har Italiensk merino uld mere struktur og falder anderledes. Her er det værd at nævne, at selvom det er blødt, er det ikke så blødt som Angora merino. Selvom det ikke er lige så blødt, er det stadig et rigtig fint garn til fx sweaters og trøjer.

Italiensk merino er et garn, der holder super godt faconen og som ikke fnulrer, selv efter lang tids brug. Se fx billedet her på siden af Cardi Cocoon fra Anne Ventzel, som har været i brug næsten dagligt i et år. Nul fnuller, og cardiganen står stadig som ny. Den er i øvrigt strikket i én tråd Italiensk merino med en følgetråd i silk mohair. Scroll ned for flere forslag til opskrifter.

Merino garnet har et godt hold og er derfor et formfast garn. Samtidig er det et uldgarn, du kan bruge til rigtig mange formål. Som strikkegarn er det eminent, for det har en strikkefasthed på 21 masker pr. 10 cm og på pinde 4 mm. Det er et rigtig fint garn til fx sweatre og trøjer. Og når man nu kan strikke med det, kan man selvfølgelig også bruge det som hæklegarn.

GRATIS OPSKRIFT PÅ STRIKKET HYGGETÆPPE

Vi har udviklet en gratis opskrift på et super lækkert hyggetæppe. Det er meget nemt at strikke tæppet. Det eneste du skal bruge er 4 cones af vores Italiensk merino (strikkes dobbelt og evt. med en tynd følgetråd i matchende farve), og strikkepinde 7 mm.

Teknikken hedder dobbelt perlestrik, og tæppet har ribkanter. Opskriften finder du ganske gratis her 🙂

GRATIS OPSKRIFT PÅ HÆKLET HYGGETÆPPE

Vi har også lavet en gratis opskrift på et virkelig dejligt hæklet hyggetæppe. Til det skal du bruge 3 cones Italiensk merino og en hæklenål i størrelse 5.

Tæppet er supernemt at hækle, og vi har også lavet en video med hæklemasken, som anvendes. Opskriften finder du helt gratis her.

Garnalternativ til Stockholm Sweater

Som allerede nævnt er strikkefastheden på 21 masker. Det betyder at det er et billigt garnalternativ til rigtig mange af de populære strikkeopskrifter. En af dem er Stockholm Sweater fra PetiteKnit.  Charlotte, der er en af vores kunder, har strikket en Stockholm Sweater Junior i det. Dog har hun lavet en modificeret udgave af den, hvor hun har benyttet sig af perlestrik og strikket en bane glatstrik i midten, hvor en sød række elefanter har fået lov til at have deres gang.

Se det fine resultat hun fik ud af det i billedgalleriet her på siden.

Garnalternativ til September Slipover

Denne model er endnu et forslag til en model, hvor du kan bruge dette uldgarn som et garnalternativ til en af PetiteKnits opskrifter. Vesten er strikket op i patentstrik og her passer garnets strikkefasthed også. Her skal du regne med at bruge cirka 250 g. Hvis du er heldig, er der nok garn på 1 cone til det. Vi kan dog ikke garantere det. Opskriften til September Slipover finder du hos PetiteKnit.

Garnalternativ til Sweater No. 15

Blusen fra My Favorite Things Knitwear er også et rigtig godt bud på en model, hvor du kan ramme strikkefastheden i garnet selvom det ikke er glatstrik. En af vores kunder har strikket den i dette garn og har fået en rigtig flot bluse med fine snoninger ud af det.

Så garnet passer til rigtig mange modeller med en strikkefasthed på 21 masker i glatstrik. Ud over det passer det også til en del opskrifter, hvor der benyttes andre strikketeknikker end lige netop glatstrik.

Garnalternativ til Badger and Bloom

Blusen fra Anne Ventzel kan strikkes i dobbelt Italiensk merino, og opskriften findes til dame, barn og unisex.

Garnalternativ til Peacock Bluse

En af vores kunder har strikket en virkelig flot udgave af Peacock Bluse fra Le Knit i én tråd italiensk merino i farven tapenade.

Et godt tilbud på merino garn

Den italienske merino uld i mange smukke farver er på cones á ca. 230 g, og vi sælger dem for 75 kr./stk.

Vask af uldgarn

Vi anbefaler, at du vasker i hånden ved max 30 grader. Vælger du at vaske det i maskinen, skal du vaske ved lav temperatur og bruge et program, der er beregnet til uld. Vask enten uden et vaskemiddel, eller brug et vaskemiddel som er beregnet til uld.

2 anmeldelser af Italiensk merino (230g)

  1. Britta

    Jeg har strikket en Hanstholm sweater i farven tapenade. Det virkede som noget ok lækkert garn, men desværre drejede hele sweateren og ærmerne.
    Som færdig strik føles det lidt hårdt og stift og kradser på mig.

  2. Megan

    Brugte det til en novice slipover fra Petite Knit. Det blev super flot og lækkert.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

LIGNENDE PRODUKTER

Scroll to Top
Scroll til toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Uhh… du vil vel nødigt gå glip af lækre restpartier af garn til meget lave priser? Bliv holdt ajour ca. 4 gange om måneden, så du kan nappe garnet før din nabo :-)

Du kan framelde dig til enhver tid.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.