CASHMEREGARN

Her finder du vores udvalg af garn med cashmere. Cashmere er noget af det blødeste uld, der findes og er virkelig velegnet til eksempelvis babystrik eller dig, der er ekstra følsom over for “krads.” Cashmereuld stammer fra geder i Kashmirregionen mellem Indien og Pakistan, hvor dyrene tilpasser sig ekstreme temperaturskift – en egenskab du får med i den bløde uld, som egner sig til både lune og kolde dage.

HVAD ER CASHMEREGARN?

Cashmerefibre kommer fra en særlig type geder, der stammer fra regionen Kashmir i Indien. I dag er Nepal den primære producent af cashmere. Gederne lever i Himalaya regionen og pelsen er tilpasset de ekstreme temperaturskift, som karakteriserer området. Derfor er garn af cashmere lækkert at bære, både på kolde og varme dage.

Kashmirgedernes yderste pels er grov og lang, mens underpelsen er kortere, fin og blød. Det er kun underpelsen, som bruges til fremstilling af cashmeregarn. En ged giver kun fra få gram til max 1/2 kg cashmerefibre pr. år. Til en strikket trøje i blød cashmere, kræver det således ulden fra omkring 4-6 geder. Cashmeregarn er altså et eksklusivt luksusprodukt. Her på siden kan du heldigvis finde billigt cashmeregarn til dit kommende håndarbejdsprojekt.

BILLIGT CASHMEREGARN ONLINE

Da Garnspecialisten opstøver og opkøber overskudsgarn fra den europæiske tekstilindustri, har vi mulighed for at tilbyde cashmeregarn til billige priser. Kvaliteten på vores garn er i top, garnet et blot blevet til overs i den altid skiftende modeverden, hvor tempoet er højt og produktionen omfangsrig. Vi glæder os over at give garnet en længere levetid, og at du får mulighed for at strikke, hækle, væve – eller noget helt fjerde – med lækre og eksklusive cashmeregarner til en overkommelig pris.

CASHMEREGARNETS ANVENDELSE

Cashmeregarn er et oplagt valg til strik til de mindste. Babystrik i cashmere kan man ikke gå fejl af. Vi har eksempelvis lavet den skønne Selmas Sovedragt fra PetiteKnit i en blanding af merino og cashmere. Dragten har holdt Zuzanas datter lun og veltilpas under vinterens mange lure i barnevognen. Det er et strikkeprojekt, som selv begyndere kan kaste sig over med stor succes.

Det er ikke kun de mindste, der kan nyde godt af cashmerens egenskaber. Sjaler, tørklæder, huer, sweatre og bluser kan alle laves med cashmeregarn. Her vil du få en luftig blødhed og produkter, som de fleste oplever som kradsefri.

TYNDT OG TYKT CASHMEREGARN

På vores hylder – online eller til vores ugentlige lagersalg – finder du ofte garner, som er lidt tyndere end de gængse garner produceret til hobby-branchen. Det skyldes at garnet, som nævnt, stammer fra overskud fra tekstilindustrien. Selv om garnet kan være spundet tyndere, kan du let bruge det til dine yndlingsopskrifter. Du kan blot strikke flere tråde sammen 😊 Til det formål, kan en garnvinde vise sig nyttig. Så kan du let dele dit garn op i mindre portioner og trække trådene fra dine hjemmelavede garnnøgler.

Scroll to Top