SILKEGARN

Silkegarn er luksuriøst og utrolig alsidigt. Med sin egenskab til at køle om sommeren og lune om vinteren er silke skønt hele året rundt. Vil du lave en smuk sommertop, en smørblød hue til dit barnebarn eller måske eksperimentere med garnfarvning? Her finder du prisvenligt silkegarn til det hele.

Viser et enkelt resultat

SMUKKE OG BLØDE SILKEGARNER MED GOD SAMVITTIGHED

Her på vores garnlager har vi både silkegarn til strik og vævning. Silke er ikke bare blødt og lækkert men har også en smuk glans. Silke er et naturligt materiale spundet af silkeorme. Hos Garnspecialisten får vi primært vores silkegarn fra en mindre europæisk familiedrevet virksomhed. Det er et samarbejde, vi er meget stolte af, da de lige som os lægger stor vægt på at passe på miljøet. Derfor er alle silkegarner øko-tex certificerede. Ovenikøbet har spinderiet etableret deres eget vandkraftværk for aktivt at reducere energiforbruget forbundet med silkegarnproduktionen. Som med resten af Garnspecialistens sortiment gælder det, at vi ikke sælger ny-produceret garn. Vores silkegarn kommer i mindre partier, som er blevet til overs af forskellige grunde. Kvaliteten er altid i top, den går vi ikke på kompromis med.

Tag et kig på vores online udvalg af silkegarner til billige priser. Silke er et af de dyrere garnmaterialer, men hos os får du altid en yderst konkurrencedygtig pris. Se vores prisgaranti.

SILKES EGENSKABER

Silke er ikke bare smukt, det er også et materiale med mange praktiske egenskaber. De små fibre gør det utrolig behageligt mod huden, og silke egner sig til både babystrik og alle andre som holder af at have det blødeste materiale mod huden. Det er oplagt at anvende silke om sommeren, hvor det føles køligt mod huden, og dets evne til at absorbere fugt uden at føles vådt gør det behageligt at bære, selv når solen bager og kalder sveden frem. Silkens gode isoleringsevne gør det også til et lækkert garn om vinteren. En silketop holder dig lun inderst inde på en kold vinterdag.

  • Vask af silke

For at bevare silkens fine egenskaber er det nødvendigt at behandle den med lidt forsigtighed. Silke kan med fordel vaskes i hånden eller på 30 graders skåneprogram. Ligesom med uld er det vigtigt at bruge et vaskemiddel beregnet til finvask. Ellers risikerer du, at silken mister både glans og blødhed.

SILKEGARN TIL FARVNING

Silkegarn er et oplagt valg, hvis du selv kan lide at farve dit garn. Har du ikke prøvet det før, er der al mulig grund til at prøve 😊 Det er en sjov kreativ proces, hvor du får helt unikke resultater. Har du lyst til at kaste dig ud i det, kan du finde vores syrefarver her. Når du farver garn, skal garnet være i bundter for at tage godt imod farven. Her er vores garnvinde en god hjælp til at få styr på dine garnbundter.

BLANDEDE SILKEGARNER

Ingen tvivl om at 100% silkegarn er luksuriøst og lækkert. Silke gør sig imidlertid også rigtig godt i kombination med andre af naturens materialer. Hos Garnspecialisten finder du ofte skønne blandingsgarner, hvor silke spiller sammen med merinould, bomuld, hør eller endda tang (SeaCell). Sidstnævnte er et spændende nyt materiale udviklet med fokus på at passe på planeten og få gavn af nogle af klodens uudnyttede ressourcer. Gennem en skånsom proces, hvor tangplanterne lever videre i havet, høstes tang og omsættes til garnfibre gennem en viskoselignende proces. Ved at vælge garn fra Garnspecialisten er du med til at passe på vores jord og spare kloden for unødvendig ny-produktion.

Scroll to Top