BOUCLÉ GARN

Bouclégarn er garn med små eller større løkker. I uld giver løkkerne ekstra volumen til garnet og et færdigt produkt, som bliver ekstra vamset og lunt uden at gå på kompromis med letheden. Bouclégarn gør sig især godt til flerfarvet strik og opskrifter med enkle konstruktioner. Vil du strikke et finere strukturmønster, anbefaler vi hellere et klassisk spundet garn, da løkkerne kan få detaljerne til at drukne lidt. I vores sortiment finder du også tyndere bouclégarner, som egner sig som følgetråd eller til let sommerstrik.

Viser alle 6 resultater

BILLIGT BOUCLÉ GARN

Er du vild med de små nuttede løkker, som bouclégarn karakteriseres af? Så er du kommet det rigtige sted. Hos Garnspecialisten har vi nemlig Danmarks største udvalg af bouclé garn. Vi har al slags bouclé – med små eller store løkker eller en blanding, let børstet, vamset, med eller uden glimmer, tykt eller tyndt, ensfarvet, flerfarvet og nogle gange endda også farveskiftende.

Bouclégarn er perfekt til glatstrik, uden mønstre – en rigtig oplagt fjernsynstrik 🙂 Når du strikker med bouclé, “forsvinder” maskerne, dvs. du får et rigtig blødt og vamset resultat, som andre ikke nødvendigvis gætter på, at det er strikket. Bouclégarn har været meget moderne specielt i 80erne, pga. dets vamsede look. I dag bruger man det tit til sjaler eller cardigans, men også til interiør fx til puder eller hyggetæpper.

HVAD ER BOUCLÉGARN?

Bouclégarn er en slags effektgarn, typisk lavet af mohair eller alpaka. Garnet er spundet og tvistet i ryk, således, at det danner små løkker, som stikker ud, mens man arbejder med garnet. Derfor kaldes det nogle gange også “løkkegarn”. Bouclégarn er stort set altid ualmindelig blødt 🙂 Perfekt derfor også som garn til babystrik.

Bouclégarn indeholder som regel syntetiske fibre, nemlig akrylgarn, for at holde løkkerne på plads. Det er stort set umuligt at lave bouclé uden akrylgarn eller polyamid. Den eneste oplagte alternativ mulighed er silke, og det gør garnet ret dyrt. Derfor finder du rigtig mange billige garnalternativer hos os, nemlig hvor der er fxtilsat syntetiske fibre.

En lille bonus info – når man børster bouclégarn, får man fnuglet fluffy garn, som du måske kender som følgetråd fx under navnet Kidsilk mohair. Vi har også rigtig meget børstet bouclé. Spørg os, så hjælper vi dig med at finde det.

BOUCLÉ GARN TIL VÆVNING

Bouclégarn bruges tit i vævning, fx til de blødeste vamsede pudder, hyggetæpper, sjaler eller ponchoer. Du kan bruge garnet både i trend og islæt.

BOUCLÉGARN TIL TUFTING

Tufting med bouclé er blevet mere og mere moderne. Det er fordi, garnet er utroligt let og luftigt og  holder godt på faconen. Du kan derfor lave de blødeste (væg-)tæpper, som også er holdbare, fordi detr er tilsat syntetiske fibre.

Og… hos os findes garnet oftest på cones, som er jo liiiige til at føre ind i tuftemaskinen 🙂

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.