AKRYLGARN

Akrylgarn er både blødt, let at vaske og et yderst prisvenligt garnalternativ. Her finder du vores garn af ren akryl og blandingsgarn. Akryl kan være et godt valg, hvis du ikke trives i uld, hvis du ønsker et vegansk garn eller er på udkig efter et billigt garn, som er let at vaske – måske til et blødt babytæppe.

Viser alle 8 resultater

HVAD ER AKRYLGARN?

Akryl er et syntetisk materiale, der i struktur minder en del om uld. Hvor uld kræver en del forsigtighed i forhold til vask, er akryl til gengæld nem at vaske i maskine. Akrylgarn er desuden farveægte, let i vægt, allergivenligt og oftest vældig blødt. En af de store fordele ved akrylgarn, som også forklarer dets store udbredelse i tekstil- og modeindustrien er fibrenes styrke. Ved at tilføje akrylfibre til naturlige materialer forbedres holdbarhed og slidstyrke markant. På den måde kan en lille andel af akryl i dit garn være med til at give dit færdige produkt en meget længere levetid. Det er ikke kun godt for dig, men især også for miljøet 😊

Selv om der er mange gode ting at fremhæve, deler akrylgarn vandene. Hvor nogle synes det er et skønt og let garn både at arbejde med og anvende efterfølgende, er andre sværere at overbevise. Det kan skyldes at huden har sværere ved at ånde igennem akryl, netop fordi det er et syntetisk materiale.

VEGANSK GARNALTERNATIV

Da akrylgarn er syntetisk, men alligevel minder om uld, er det et rigtig godt valg, hvis du ønsker garn, som ikke stammer fra dyr. Med akrylgarn får du mulighed for at strikke, hækle og væve lette, lune og luftige projekter. Uden at gå på kompromis med dyreetik og uden at skulle bekymre dig om hverken skånsomme vaskerutiner eller om det færdige produkt vil kradse. Akrylgarns blødhed og vaskbarhed gør det også velegnet til eksempelvis babytæpper eller babytrøjer. Når det hele kan komme i vaskemaskinen, bliver livet lidt lettere for de nybagte forældre.

AKRYLGARN TIL TUFTING

Hos garnspecialisten finder du ikke kun akrylgarn i nøgler, men oftest også akrylgarn på cones, som vil være perfekt at tufte med! Søger du garn til tufting, er garnets egenskaber omkring vask og åndbarhed måske mindre relevante, og du har i stedet fokus på farver og teksturer. Tag et kig her i kategorien, hvor der vil være noget spændende at finde. Vi har tykke akrylgarner, både rene og blandede kvaliteter. Desuden har vi oftest et udvalg af tyndere garner på cones med akryl, som også vil gøre sig godt til strikkemaskine.

ULDGARN MED AKRYL

En klassisk materialesammensætning til strømpegarn er en hoveddel uld tilsat en lille procentdel kunststof, fx akryl. De fleste vil vide fra egne fødder, at der er et stort slid på sokker og strømper. Har man én gang prøvet selv at strikke strømper i ren uld, gør man det næppe igen. Resultatet holder nemlig sjældent mere end et par kolde eftermiddage på stuegulvet, før der slides huller. De syntetiske fibres slidstyrke er derfor essentiel for at kunne fremstille holdbare produkter, som både er anvendelige og til at komme i nærheden af prismæssigt.

Det gør sig også gældende for lette og luftige følgetråde baseret på eksempelvis mohair eller alpaka. Her giver de fine fibre ikke selv nok hold og styrke til garnet, men har brug for tilførsel af fibre med disse egenskaber. En klassisk kombination er mohair og silke. Syntetiske fibre som akryl kan give de samme egenskaber, dog til en helt anden pris, hvor mange flere kan være med. Derfor finder du hos Garnspecialisten typisk et bredt udvalg af fluffy følgetråde til billige priser. Vi er stolte af at kunne tilbyde smukt, slidstærkt garn fra tekstilindustriens overproduktion. Sådan kan vi alle få glæde af håndarbejde og passe på kloden ved at gøre et mere bæredygtigt garnkøb.

Scroll to Top