OPVINDING AF GARN

Vores garn kommer ofte på store cones eller i bundter eller fed. Derfor kan det være praktisk at have mulighed for at spole garnet om. Her finder du diverse redskaber til opvinding af garn.

Viser et enkelt resultat

BILLIGE KRYDSNØGLEAPPARATER OG GARNVINDER

Hvis du er storforbruger af garn, har du sikkert en gang i mellem brug for opvinding af dit garn uden for meget møje og besvær.

Garn hos os kommer i diverse former. Vi har garn på cones, i nøgler eller i bundter/fed. I forskellige situationer bruger man forskellige former. Fx ville man bruge garn på cones til maskinstrik, tufting eller vævning, mens garn i bundter/fed er mest oplagt til garnfarvning. Uanset garnets form, kan du altid vinde dem om til den ønskede form – nemlig ved brug af vores apparater.

I denne kategori finder du netop et udvalg af enkle, gode maskiner til opvinding af garn, selvfølgelig til faste lave priser.

Hvad er forskellen mellem et krydsnøgleapparat og en garnvinde?

Et krydsnøgleapparat bruger man til at spole garnet om til nøgler. En garnvinde bruger man som en holder af det garn, der kommer i bundter/fed. Hvor man ellers måske ville have brugt en stoleryg eller 2 hænder, sætter man i stedet garnet på garnvinden og så kan man lave sit garnnøgle. Sammen med krydsnøgleapparatet går det lynhurtigt at vinde garnet om til et nøgle.

HVAD BRUGER MAN EN KRYDSNØGLEAPPARAT TIL?

Den størstedel af vores garn kommer på cones. Du kan sagtens strikke direkte fra cone, men nogle gange vil man gerne spole garnet om til mindre portioner, eller hvis garnet er for tyndt, kan man med fordel lave flere små nøgler, man kan så strikke sammen med.

I så fald får du brug for et krydsnøgleapparat, eller som det også hedder, et spoleapparat.

HVAD BRUGER MAN EN GARNVINDE TIL?

Hos os finder du også rigtig meget garn i bundter eller fed. Som regel kan man ikke arbejde (fx strikke) direkte fra et fed. Man skal vinde garnet op til nøgler eller cones. Her er en garnvinde en uundværlig ven. 

Du kan sagtens bruge en garnvinde og et spoleapparat samtidig til opvinding af garn. Dette vil man gøre fx hvis man har brug for at vinde et nøgle fra et fed.

Garnvinden er også en rigtig god hjælper, hvis du gerne vil farve garn, som er på cone. Her vinder du så garnet om fra cone til fed, som du skal bruge til din garnfarvning.

Scroll to Top