GARNALTERNATIVER

Når du søger et garnalternativ til en opskrift, du har forelsket dig i, er det skønt med et overblik over garn med matchende strikkefasthed – det finder du her! Hos Garnspecialisten varierer sortimentet altid, og selv om vi elsker at slå masker op, kan vi desværre ikke nå at strikke prøver på alle vores garnkvaliteter. I denne kategori finder du de garner, som vi har lavet strikkeprøver på. Der kan sagtens være flere alternativer i vores store sortiment, som vi blot ikke har nået at strikke. Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en mail for vejledning til dit projekt.

Viser 1–20 af 49 resultater

GARNALTERNATIVER TIL KENDTE DANSKE STRIKKEOPSKRIFTER

Er du vild med en strikkeopskrift men synes at garnerne ligger lidt i den dyre ende? Har du fundet en opskrift, hvor garnet ikke findes mere? Vil du gerne strikke en model, men synes at garnet er lidt kedeligt, og vil du gerne bruge unikt garn med spændende tekstur, som ingen andre har? Så er du kommet det rigtige sted – nemlig til garnalternativer.

Hos Garnspecialisten finder du lækre garnalternativer til  endnu lækrere priser 🙂 Her kan du søge spændende garnalternativer sorteret efter strikkefasthed, som tit er den mest afgørende søgefaktor.

HVAD ER GARNALTERNATIVER?

Med garnalternativer mener vi simpelthen en anden type garn (et alternativ) i forhold til det garn, opskriften kalder på. Typisk vil man overveje 4 ting, når man søge efter et garnalternativ:

  1. strikkefasthed
  2. materiale
  3. pindestørrelse
  4. løbelængde

Strikkefasthed er i vores optik den vigtigste faktor, når man vurderer et garnalternativ. Rammer du strikkefastheden, så er pindestørrelse, løbelængde og materiale lige meget. Så kan du bare læne dig tilbage og følge opskriften til nøje.

Som næste skridt vil man gerne tage stilling til materiale. Er det en sommerbluse? Så er uldgarn måske ikke det bedste alternativ. Er det garn med mohair, der foreslås? Så vil bomuldsgarn falde rigtig tungt, hvis du vælger det som alternativ.

Materiale er også vigtigt, når man tænker tekstur og visuelt udtryk. En god idé er at strikke en prøve for at kunne vurdere, om du vil være tilfreds med resultatet.

Pindestørrelsen er ikke så afgørende, for vi strikker allesammen forskelligt, og derfor kan du justere pindestørrelsen op eller ned alt efter strikkefastheden og ønsket udtryk. Prøv dig frem og juster undervejs.

Løbelængden er vigtigt, når du skal tage stilling til hvor meget garn, du skal købe. 50g mohairgarn løber længere end fx 50g uldgarn eller bomuldsgarn. Så hvis modellen er strikket i tynd luftig mohair, men du ønsker dig en ulden udgave, så skal du altså købe flere gram uldgarn for at ramme det rigtige antal meter.

GARNALTERNATIVER EFTER STRIKKEFASTHED

I denne kategori har vi sorteret garn efter strikkefasthed. Det er ikke alt garn, vi kender strikkefastheden på, og ikke al strikkefasthed kan følges 100%.

Vi forhandler kun garnrestpartier, som oftest ikke kommer fra håndstrikkeverdenen. Det er derfor først, når vi har strikket en prøve, at vi kan sige hvor mange masker pr. 10 centimeter, den giver. Og med den mængde garn vi får ind i døren hver måned, er det simpelthen umuligt at nå at strikke prøver på alle vores restpartier.

Udvalget i kategorierne er derfor ikke udtømmende. Du vil som regel kunne finde flere garner frem efter andre kendte faktorer som fx materiale eller løbelængde.

STRIK ALTID EN PRØVE, INDEN DU GÅR I GANG

Vi strikker allesammen forskelligt, samtidig med at nogle strikkere kan lide et mere luftig udtryk, mens andre foretrækker en tættere strikkefasthed. Strikkefasthed er derfor altid vejledende, og vi anbefaler kraftigt, at du selv strikker din egen prøve, inden du går i gang. Husk også at vaske din prøve. Nogle garner udfolder sig efter vask, andre krymper lidt.

Det kan være, at samme garn findes i en, to eller tre forskellige garnkategorier. Det er fordi, vi har lavet strikkeprøverne med en, to eller tre tråde. Det skriver vi tydeligt i produktbeskrivelsen.

Er du i tvivl, kan du altid kontakte vores søde kundeservice 🙂

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.