PINDESTØRRELSE

Ved du, hvilken pind du vil strikke på, og mangler bare det perfekte garn?

Hold musen over menupunktet PINDESTØRRELSE og vælg din ønskede størrelse. Så får du overblik over hvilke garner i vores store online garnudvalg, der matcher.

Her tager vi udgangspunkt i strik med en enkelt tråd. Har du mod på at strikke med flere tråde, kan du med fordel kigge på garn til tyndere pinde og kombinere det til dit helt eget udtryk.

Viser 1–20 af 78 resultater

FIND ET BILLIGT  GARNALTERNATIV

Leder du efter garn i en bestemt pindestørrelse? Så er det her, du skal kigge. Vi har sorteret rigtig meget af vores garn efter vejledende pindestørrelser. Dette kan dog variere en del alt efter dine strikkepræferencer.

VI STRIKKER ALLE SAMMEN FORSKELLIGT

Husk, at vi ikke strikker ens. Nogle af os strikker løst, andre mere fast. Dette er væsentligt, og betyder, at man ikke må låse sig fast på vejledende pindestørrelse. Den kan nemlig svinge meget, afhængigt af hvor stramt man strikker, men også afhængigt af hvilket udtryk man ønsker at skabe.

Uanset om der står pind 4 mm eller 8 mm i opskriften, anbefaler vi altid, at du selv laver en strikkeprøve, inden du går i gang med dit projekt.

De anbefalede pindestørrelser er derfor kun vejledende.

MIX & MATCH DIT EGET GARN

En rigtig spændende øvelse er at prøve sig frem med at kombinere forskellige garner. Der sker noget magisk, når man kombinerer forskellige garner, farver, tykkelser, udtryk og effekter. Det er et helt univers i sig selv, som er værd at kaste sig ud i.

Sååååå… finder du et garn her, som måske ikke passer helt med den ønskede pindestørrelse, kan du se, om du ikke har en tynd følgetråd på lager, som du kan prøve at strikke sammen med.

HVORFOR ER PINDESTØRRELSEN SÅ VIGTIG?

En lille forskel bare på en maske pr. 10 cm bliver hurtigt til en forskel på 5 cm i bredden på en gennemsnitlig trøje i str. medium. Det er derfor, det er rigtig vigtigt, at man rammer strikkefastheden. 
Oplever du, at strikkefastheden ikke passer, kan du gøre tre ting:
  • Justere pindestørrelse

Du kan overveje at strikke en ny prøve, hvor du går op eller ned i pind. Dette er en god løsning, hvis der ikke er for stor forskel på strikkefastheden. Det vil typisk være forskel på en enkelt maske. Går du for meget op i pind kan du risikere, at strikkeprøven bliver alt for løs og slasket. Går du drastisk ned på pind, bliver prøven for stram.

  • Juster maskeantallet
En anden mulighed er at justere maskeantallet i opskriften. Det er en god idé, hvis der er lidt for stor forskel mellem strikkeprøverne. Husk også at justere antal pinde, det er nemlig ikke nok kun at justere maskeantallet. Det går jo begge veje. 
  • Strik efter en anden størrelse

Er strikkeprøven for stor eller for lille, kan det altid betale sig at tjekke, om den måske passer til de andre størrelser i opskriften. Har din prøve fx flere masker, end du bør have, betyder det, at den endelige model bliver for lille. Du kan derfor overveje, om  du ikke skal strikke efter en større størrelse. Tag lommeregneren frem og se, hvad din overvidde vil svare til, hvis du skulle strikke efter de forskellige størrelser i opskriften. Det kan godt være, at du er heldig og kan bare nøjes med at strikke fx medium i stedet for small, som så bliver til en small alligevel (pga. for mange masker i strikkeprøven).

Scroll to Top