BÆREDYGTIGT GARN

Hos Garnspecialisten gør vi hver dag vores ypperste for at tilbyde dig topkvalitetsgarn, som belaster miljøet mindst muligt – det er vores mission! Hovedparten af vores garn er ikke ny-produceret, men stammer fra tekstilindustrien, hvor det er blevet til overs på grund af overproduktion og hurtige skift i moden. I denne kategori finder du også garn, som er fremstillet med ekstra omtanke for miljøet. Søger du garn af genbrugsfibre, garn certificeret med OEKO-TEX eller innovative materialer som fx garn af tang, er du landet i den rette kategori.

Viser alle 9 resultater

BÆREDYGTIGT GARN

I vores kategori Bæredygtigt garn gemmer vi de lækreste garner med den smukkeste historie. Det er nemlig garn, som er fremstillet af bæredygtige materialer, er øko-tex certificeret eller fremstillet af genbrugsfibre.

BILLIGT ØKO-TEX GARN

Øko-tex certifikatet er et af verdens mest kendte mærker for garn og tekstiler testet for skadelige stoffer. Med denne certificering sikres du, som forbruger, at garnet er testet for mere end 300 forskellige sundheds- og miljøskadelige stoffer. Derfor er øko-tex certificering også kendt under tilnavn “tiltro til tekstiler”.

At garnet er øko-tex certificeret betyder ikke nødvendigvis, at der er tale om et økologisk produkt. Der er dog stadig tale om varer af høj kvalitet, og du kan derfor roligt vælge varer med øko-tex mærket.

En lille bonus til dig er garnets god pris. Da vi køber garn direkte hos fabrikkerne, kan vi formidle det til markedets laveste priser.

GARN AF GENBRUGSFIBRE

Et andet type bæredygtigt garn du finder i denne kategori, er vores “recy” linje. Vi har en del produkter, som er baseret på at genbruge eksisterende fibre. Det kan være både naturfibre, men også syntetiske fibre, som fx polyester. Man tager simpelthen gamle fibre/garner/tekstiler/ og spinder dem om til nyt garn. Det er da genialt…. og miljøvenlig 🙂

MILJØVENLIGE GARNALTERNATIVER

Udvalget i denne kategori er ikke det største, det er vi godt klar over. Her finder du KUN garn, som ren faktisk er lavet af bæredygtige materialer. Men det er vigtigt for os at understrege, at bæredygtighed hos os har et langt større omfang end kun det materiale, garnet er fremstillet i.

Følgende gælder derfor ALLE vores garner i HELE webshoppen. 

Alle vores garnleverandører har bæredygtighed højest på dagsorden. Det er nemlig en rigtig vigtig parameter for os, når vi er ude efter nye leverandører af garn til jer. Det er vigtigt for os, at de bevidst arbejder med bæredygtighed i deres produktion.

Det kan være mange parametre, ikke nødvendigvis kun fremstilling af garn i certificerede materiale. Det kan være social bæredygtighed, hvor de sørger for, at landmænd arbejder under gode og sikre vilkår, eller det kan være dyrevelfærd – at sikre at fx merino får har det godt, og at fibrene er mulesing fri, dvs at fårene ikke har været udsat for mulesing, som betyder, at et område på fåret, der er angrebet af larver, uden bedøvelse skæres væk med en skarp saks eller kniv, hvorefter fåret overlades til sig selv.

Mange af vores leverandører finder nye måde at genbruge rester eller uønsket sortiment, eller har udviklet deres egne maskiner, som fx sparer på vand, elektricitet eller fossile brændstoffer.

BÆREDYGTIGT GARNKØB

Hos Garnspecialisten sælger vi ikke kun bæredygtigt garn. Det er selve processen omkring garnindkøb, der gør os til en bæredygtig virksomhed.

Vores koncept “red garnet” er baseret på cirkulær økonomi. Dvs. at vi opkøber restlagre fra overskudsproduktion og forlænger derved garnets levetid. Ved at købe garnet hos os, giver du det nyt liv og er derfor med til at mindske garnspild.

Vores leverandører producerer gennemsnitlig omkring 2 tons garnspild årligt. Det er det garn, vi opkøber, fremfor at bestille nyproduceret garn. Du kan derfor købe alt garn hos os med god samvittighed.

BILLIGT BÆREDYGTIGT GARN

I og med at vi opkøber restpartier direkte fra fabrikkerne, kan vi tilbyde markedets absolut laveste priser. Og det, synes vi, skal du da også have glade af 🙂

Scroll to Top
Scroll til toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Uhh… du vil vel nødigt gå glip af lækre restpartier af garn til meget lave priser? Bliv holdt ajour ca. 4 gange om måneden, så du kan nappe garnet før din nabo :-)

Du kan framelde dig til enhver tid.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.