FLUFFY GARN

Vi elsker fluffy garn. De tykke, børstede garnkvaliteter er perfekte til vamsede voluminøse trøjer og cardigans med den perfekte kombination af varme og lethed. Mohair-følgetråd er også en børstet garntype, som du derfor vil finde her i kategorien. Som sine kraftigere slægtninge tilfører børstet mohair fylde, blødhed og varme til ethvert projekt.

Viser alle 11 resultater

BILLIGT FLUFFY GARN

Er du også vild med de fnuglette, fluffy og bløde garner, så er du kommet det rette sted. Her gemmer vi al slags flødeskum – helt uden kalorier 🙂

Børstet garn er helt klart vores bedst sælgende type garn, og det forstår vi godt. Det kan bruges til stort set alt. Til tynde og tykkere pinde – og til alt muligt, fx sjaler, sweaters, huer, vanter, puder og hyggetæpper.

HVAD ER FLUFFY GARN?

Fluffy eller børstet garn starter typisk som bouclégarn. Garnet er derefter børstet godt igennem, så man ikke længere kan se løkkerne. Det er også i denne proces, man sørger for, at garnet bliver ualmindeligt blødt og får sin lethed og fylde.

BILLIGT BØRSTET MOHAIR

Danmarks mest populære fluffy garnmateriale er helt klart mohair. Mohair kommer fra mohairgeder og bliver ualmindelig blødt, når det børstes. Den mest kendte garnblanding er mohair silke, som kombinerer blødhed fra mohair og glans fra silke på en rigtig flot og luksuriøs måde. Silke giver samtidig styrke og holdbarhed til garnet.

Silke og mohair er desværre også nogle af de dyreste materialer på markedet. Men heldigvis har vi ofte nogle lækre og lige så flotte garnalternativer til silk/mohair i den rigtige prisklasse. For at holde omkostninger nede bruger man tit børstet alpaka eller merino i stedet for mohair samt akryl i stedet for silke.

FLUFFY GARN TIL BABYTØJ

Der er mange delte meninger om brug af fluffy garn til babystrik. Der er ingen beviser for, at børstet garn er decideret skadeligt for helt små børn. Dog er det vores oplevelse, at sådant type tøj i hvert fald er upraktisk. Det er fordi, de små fibre kan fnulre og sætte sig på de små fingre, som tit ender i munden, og som kan genere de små nuttede væsner. Vil du gerne strikke noget ultrablødt til din baby, vil vi anbefale, at du finder noget super lækkert garn i vores babystrik kategori i stedet for.

Scroll to Top