GARN TIL BABYTØJ

At strikke til et kommende medlem af familien eller en venindes lille guldklump, synes vi, er noget af det skønneste. Derfor har vi altid et udvalg af garn til babystrik. Hvad enten du foretrækker naturens blødeste materialer, om du ønsker garn med OEKO-TEX certificering, akrylgarn eller superwash garn for let vask, har vi noget for dig.

Viser alle 16 resultater

BILLIGT GARN TIL BABYTØJ

Babyer har meget sart hud og derfor har de brug for materialer, som ikke kradser eller irriterer huden. Der er to ting, du bør overveje, inden du køber garn til dit babyprojekt.

  1. Materiale – er garnet blødt og allergivenligt?
  2. Vask – skal garnet håndvaskes, eller kan det også maskinvaskes?

Hos os finder du det dejligste blødeste garn, som er perfekt til at svøbe en lille baby i. Det vil være blødt uldgarn, som regel lavet af merinould, eller cashmere. Det kan også være silke eller blødt bomuldsgarn. Vi har også et lækkert og mega blødt akrylgarn. Garn med andre syntetiske fibre er også godt til babytøj, fordi de med fordel kan maskinvaskes. Og det er jo ren win-win for travle forældre.

ER MOHAIR GODT FOR BABYER?

Vi anbefaler at mohair (og andre fluffy garner, som fx alpaka eller angora) bruges i begrænset omfang til nyfødte og meget små børn. Mohair er et loddent garn, og fibrene kan være lidt generende for barnet at få i munden.

ULDGARN TIL BABYSTRIK

Et rigtig dejligt babygarn er uldgarn. Uld varmer godt, både om vinteren men også om sommeren. Der er mange slags uldgarn, der er velegnet til babystrik. Det vigtigste er, at det ikke kradser.

Vores varmeste anbefalinger går til merinould, cashmere eller alpakagarn – men pas på de lodne og fluffy garner, som fx mohair eller angora – som beskrevet ovenfor. Husk, at uld strikketøj skal vaskes enten i hånden eller på uldprogram. Kan du ikke overskue håndvask, er superwash behandlet uld et godt bud, det kan nemlig tåle maskinvask på 30-40 grader 🙂

SOMMERSTRIK TIL BABY

Har du et sommerbarn, så vil vi anbefale også at kigge efter garn med lidt plantefibre i. Her vil de fleste (bedste)forældre vælge bomuldsgarn eller viskose. Silkegarn er også et fantastisk babygarn. Man kan også vælge en blanding af merino/bomuld eller silke/hør.

OEKO-TEX CERTIFICERET BABYGARN

Uanset hvilke materiale du vælger, er oeko-tex certificering en dejlig bonus, når man vælger garn til babystrik. Du garanteres nemlig, at garnet er fri for skadelige kemikalier og farlige stoffer, som kan fremkalde allergier hos nyfødte børn.

Her har vi samlet både oeko-tex og ikke oeko-tex babygarn. Vil du et skridt videre, kan du også kigge ind i vores kategori Bæredygtigt Garn.

BILLIGT AKRYLGARN TIL BABYSTRIK

Akrylgarn er et af de mest praktiske garner til babystrik, ikke bare fordi det er utrolig blødt, men netop fordi man kan maskinvaske tøjet, uden at det filtrer eller krymper. Derudover er det tit det billigste garn på markedet.

STRIK OG HÆKLING TIL BABY

Der er rigtig mange ting, du kan strikke eller hækle til din baby. Det er utrolig givende, fordi det som regel er små nuttede ting, man hurtigt kan blive færdig med. Du kan strikke eller hækle diverse babytøj (bukser, strømper, huer, halsedisser, cardigans, køredragter eller bloomers) eller hækle accessoires til hverdagsbrug. Om det er bamser, sutteklude, suttesnor, babytæpper, babysvøb eller babyrangler – vi er sikker på, at de bliver et hit 🙂

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.