BOMULDSGARN

Bomuldsgarn er super populært – og med god grund. Det er et alsidigt materiale, som gør sig godt til alt fra blød babystrik til karklude, en strikket taske eller en hæklet solhat. Hos Garnspecialisten har vi både traditionelt bomuldsgarn i nøgler, bomuldsbåndgarn, genbrugsbomuld og meget andet.

Viser 1–20 af 35 resultater

BOMULDSGARN REDDET FRA TEKSTILINDUSTRIEN

Bomuldsgarn er populært til mange typer håndarbejde – og med god grund. Også i tekstilindustrien er bomuld et af de hyppigst brugte materialer, hvor det spiller en hovedrolle i alt fra jeans til T-shirts.

Bomuldsgarn har mange gode egenskaber som f.eks. blødhed og slidstyrke. Selve bomuldsfibrene er de fine, hvide hår, som findes i bomuldsplantens frøstand. Desværre er produktionen af bomuldsfibre meget belastende for miljøet, især når det kommer til vandforbrug. Dette forstærkes yderligere af, at bomuldsplanter gror i de varmere egne af verden, steder hvor vand ofte er en knap ressource. Vandforbruget til bomuldsproduktionen kommer derfor i konkurrence med drikkevandsforsyningen, et stort problem for både lokale bomuldsproducenter og den øvrige befolkning i områderne.

Der findes gode alternativer til bomuldsfibre, som bruger mindre vand i produktionen. Hør er et godt eksempel, som også lige så stille vinder frem i popularitet. Hørplanten gror dog i køligere egne, og det er derfor ikke lige til for en bomuldsproducent at omlægge produktionen fra bomuld til hør.

Hos Garnspecialisten mener vi, at intet garn må gå til spilde. Når det drejer sig om garn af bomuldsfibre, som allerede har kostet en høj pris i form af vandforbrug og pres på lokalområdet, bliver det kun endnu vigtigere for os at bidrage til at undgå garnspild og merproduktion. Derfor sørger vi for at få garnrestpartier og overskudsproduktion fra tekstilindustrien hjem, så du kan vælge bomuldsgarn til dit næste projekt og give nyt liv til garn, som allerede er produceret. Sådan passer vi på miljøet og mindsker garnspild sammen 😊

ET BREDT SORTIMENT

Bomuldsgarn kan anvendes til alle former for håndarbejde. Om du er til håndstrik, hækling, knipling, tufting, maskinstrik eller vævning, finder du passende bomuldsgarn i vores sortiment. Vi har både tyndt og tykt bomuldsgarn. Udover garn af rent bomulds, finder du også skønne garnblandinger af fx hør-/bomuld eller silke-/bomuld. Begge garnkvaliteter er vidunderlige til sommerstrik, hvor det hjælper med at temperaturregulere. Vores garnudvalg kommer i både store og små portioner afhængigt af, hvordan vi har modtaget det fra leverandørerne.

Vi vinder nemlig ikke vores garn op til mindre portioner. Når vi modtager garnet, sikrer vi først og fremmest altid at kvaliteten er i top; så vejer, deklarerer og registrerer vi det – så du trygt kan købe dit garn hos os. Vi ønsker ikke at bidrage til yderligere energi- og ressourceforbrug og undlader derfor at bearbejde garnet yderligere, når vi får det inden for dørene. På den måde kan vi også holde markedets bedste priser, så alle kan få glæde af håndarbejde og belaste miljøet mindst muligt. Ønsker du selv at vinde dit garn op til mindre portioner, kan du finde smukt udstyr til garnopvinding her.

BOMULDSGARN SOM ALTERNATIV TIL ULDGARN

Blødt bomuldsgarn er det ideelle valg til dig, der ikke kan tåle at have uld tæt på kroppen. Du kan opnå et uldent look i dit garnprojekt uden at benytte dig af uldgarn. Det kan du gøre ved at kombinere et bomuldsgarn med en effektfuld følgetråd. Vi har plys- og pelsgarn af bomuld, viskose eller kunststof. Kombinerer du disse med bomuldsgarn, får du et loddent og luftigt resultat. Det er også perfekt til dig, som ønsker at udfolde dig med vegansk garn.

Scroll to Top