ALPAKAGARN

Alpakauld stammer ikke fra får, men fra alpakaen, som hovedsageligt lever i Perus kolde bjergegne. Garn af alpakauld er ekstra blødt og kradser ikke, da selve uldfiberen er glat. Vælger du alpakauld, får du et resultat med ekstra varme og en elegant tyngde i det færdige produkt.

Viser alle 18 resultater

HVAD ER ALPAKAGARN?

Alpakauld er et luksuriøst og blødt materiale med mange fine egenskaber til beklædning i både strik, hækling og vævning. Alpakagarn laves af uld fra alpakaen, et dyr, der lever i Perus Andesbjerge. Her har alpakaen tilpasset sig det kølige bjergklima og har derfor en ekstra varm pels. Alpakauld er varmere end uld fra får.

Uld fra alpakaer er altid superblødt, den allerfineste og blødeste kvalitet findes på alpakaens mave og benævnes baby alpakauld – selv om den altså ikke stammer fra alpakaføl, som navnet ellers kunne indikere 😊

FORDELE VED ALPAKAGARN

Alpakagarn adskiller sig som nævnt fra traditionel fåreuld ved at være både varmere og blødere. Er du ekstra følsom over for kradseri men vil alligevel gerne nyde godt af en lun trøje i naturlige fibre, er alpaka et skønt garnalternativ. Her får du masser af varme og blødhed, uden risiko for at trøjen kommer til at kradse.

Lammeuld og fåreuld indeholder lanolin, som gør ulden vand- og smudsafvisende. Alpakaerne producerer ikke lanolin og alpakauld er dermed lanolinfri. Er du allergisk over for lanolin, er alpakagarn derfor et godt valg for dig.

BILLIGT ALPAKAGARN TIL BLØD STRIK

Her på siden finder du Garnspecialistens udvalg af garn med alpaka. Det kan være både rene alpakagarner og blandingsgarn med alpaka. Vores sortiment varierer hyppigt, men du vil ofte finde let blowgarn med alpaka og klassisk spundet alpakagarn, evt. blandet med andre uldfibre. Det er gode kradsefri garnalternativer til eksempelvis blød og lun babystrik eller beklædning, som du vil have direkte på huden.

OVERSKUDSGARN – ET MERE BÆREDYGTIGT GARNKØB

Hos Garnspecialisten finder du ikke ny-produceret alpakagarn. Vores mission er nemlig at reducere garnspild ved at redde overskudsgarn fra den europæiske tekstilindustri. Når det kommer til alpaka, kan det siges at være ekstra vigtigt at undgå garnspild og sikre, at alpakagarn ikke bliver smidt ud eller står ubrugt hen. Alpakaerne bidrager nemlig markant til global opvarmning, pga. deres udledning af metangas. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde garn med alpaka billigt og uden de miljømæssige omkostninger, der er forbundet med ny-produktion af de attraktive fibre.