TUFTEGARN

Er du også faldet for kreativiteten, farten og friheden i tufting? Med vores kæmpe udvalg af garn på cones og spoler kan du nemt komme i gang og skabe fantastiske billedtæpper med din tuftepistol. Her er garn i alle tykkelser og farver, samt effektgarn som pelsgarn og meget andet, der giver det skønneste liv og tekstur til din tufting.

Viser 1–20 af 64 resultater

GARN TIL TUFTING

Hos Garnspecialisten har vi Danmarks største udvalg af tuftegarn på cones. Tufting er blevet mere og mere populær håndarbejdsteknik, fordi det er sjovt, nemt og hurtigt.

HVAD ER TUFTING?

Tufting er en spændende håndarbejdsteknik som bruges til at lave tæpper med. Man skyder tuftegarn fra bagsiden igennem stof, der er spændt op på en ramme. Disse skydes som små løkker eller klippede tråde, der minder om rya.
Man tufter typisk gulv- eller vægtæpper, men pudebetræk eller tasker er også populære tufte produkter.

HVAD SKAL MAN BRUGE  TIL TUFTING?

Man kan tufte manuelt, med en Danella nål, eller ved hjælp af maskine, en såkald tuftepistol. Derudover skal du bruge lærred i ramme og garn.
Når man tufter, bruger man tit garn på cones, fordi det står stabilt på gulvet og bevæger sig ikke, mens man tufter.
Når du er færdig med dit tufteprojekt, vil man typisk påføre en tynd lag latex, for at stabilisere arbejdet, så det ikke trevler op, efter du har klippet i det.

HVILKET GARN TIL TUFTING?

Man kan tufte med hvilket som helst slags garn. Der er ingen begrænsninger eller anbefalinger til materiale. Man kan tufte med alle plantefibre og animalske fibre, men også syntetiske fibre. Det vigtigste er det udtryk, du ønsker. Tufter man gulvtæpper, vil man måske vælge 100% uldgarn eller blanding af uld og polyamid, som hjælper med slidstyrke.
Der er heller ikke begrænsninger mht. tykkelse. Er garnet for tyndt, kan du føre flere tråde igennem din maskine.
Det er også sjovt at eksperimentere med forskellige typer garn.
Man kan tufte med almindeligt 2-trådet garn, men også med fluffy garn, børstet garn, båndgarn eller pelsgarn. Bouclégarn er specielt flot i tufting, da det er meget voluminøst og blødt garn.

Scroll to Top