Børstet mohair (ca. 500 g)

Produktinformation:

Materiale

20 % mohair 50 % akryl 30 % polyamid

Løbelængde pr. 50 gram

ca. 450 m

Form

på cones á ca. 500 g

Pris ved 50 gram

20 kr.

Strik

Pind 3-5 mm enkelttråd eller som følgetråd

200,00 kr.

(20 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

20 % mohair 50 % akryl 30 % polyamid

Løbelængde per 50 gram

ca. 450 m

Form

på cones á ca. 500 g

Pris ved 50 gram

20 kr.

Strik

Pind 3-5 mm enkelttråd eller som følgetråd

Ressourcer, der ikke er gået til spilde:

ca. 261 l vand
ca. 12,0 kg CO2
ca. 3,3 KwH

Dette garn er et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU. Vær med til at mindske garnspild ved at forvandle Børstet mohair følgetråd til noget nyt og smukt.

BØRSTET MOHAIR

Vil du have et lidt vamset og blødt udtryk i dit håndarbejde? Så har du nu chancen med Børstet mohair, som er et lækkert og fluffy garn med mohair. Til de fine mohairfibre er tilsat akryl og polyamid, som sikrer, at dit håndarbejde bevarer faconen. Et lækkert garn, der føles som ren luksus.

Børstet mohair er i en tykkelse, hvor du både kan bruge det som strikkegarn, som det nu er eller som følgetråd sammen med andre garner. Brug den f.eks. som følgetråd til Italiensk merino.

Garnalternativ til Vesty Thing

Misknits, tidligere kendt som Fifty Fabolous, har lavet en opskrift til en megaflot vest med det passende navn Vesty Thing. Den strikkes i to tråde Italiensk merino sammen med Børstet Mohair. Se billede her på siden.

Strik en kjole for 100 kroner

Zuzana har brugt under en halv cone Børstet mohair til denne smukke grønne kjole på billedet øverst på siden. Hun har taget udgangspunkt i Carlazzo top fra Fifty Fabulous og har strikket med dobbelt tråd Børstet Mohair på pinde 5 mm. For at forlænge til kjole skal du blot følge opskriften, indtil du når ca. 15 cm fra ærmegabet. Her tager du 2 masker ud i hver side. Dette gentager du på hver 15. pind i alt 10 gange. Prøv undervejs om kjolen passer. Når du synes, kjolen har en passende længde, strikker du en lille ribkant og lukker af.

Strikkefasthed

Med en enkelt tråd kan Børstet Mohair f.eks. bruges til en Twist and shout tee fra Popknit.

Du kan også vælge at strikke med 2 eller 3 tråde sammen og strikke en Kumulus bluse fra PetiteKnit.

Uanset om du vælger en eller flere tråde, bør du altid lave en strikkeprøve. Måske skal du justere lidt i pindestørrelsen for at ramme den rigtige strikkefasthed.

1 cone bør være nok til en ensfarvet bluse, hvis du strikker med en enkelt tråd.

Billigt mohairgarn fra Italien

Garnet er fra et restparti fra Italien, som vi har fået hjem i mange smukke og let melerede farver. Garnet er på cones á ca. 500 g, og dermed slipper du for at hæfte en masse ender, sammenlignet med når du bruger garnnøgler.

Når du køber garn hos Garnspecialisten, er du med til at mindske garnspild. Her er der nemlig tale om overskudsgarn fra modeindustrien, altså garn som skulle have været vævet til tekstiler, men som er blevet tilovers. Vi sælger Børstet mohair til kun 200 kr. for en cone med ca. 500 g.

Vask af strik med børstet mohair

Håndarbejde med mohairuld bør vaskes i hånden i lunkent vand. Undgå at vride men kram i stedet vandet ud, og læg dit håndarbejde fladt til tørre.

Mangler du knapper?

Så kan vi selvfølgelig også hjælpe. Garnspecialisten har et stort udvalg i knapper både med og uden bling.

LIGNENDE PRODUKTER

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.