PIND 5-6 MM

Strikkepinde 5-6 mm er nogle af de mest almindelige størrelser og er perfekt til mellemtykke garner og til forskellige typer strikkeprojekter såsom trøjer, sjaler, tørklæder og huer.

Viser alle 15 resultater

Strikkepinde 5 og 6 mm

Strikning er en populær hobby over hele verden, og et af de vigtigste værktøjer i strikkens verden er selvfølgelig strikkepindene – og gerne strikkepinde 5-6 mm.

De kommer i forskellige størrelser og materialer, og hver størrelse og materiale har sin egen betydning for det endelige resultat. Her vil vi fokusere på strikkepinde 5-6 mm og udforske deres forskelle, anvendelser og fordele.

Strikkepinde til mange formål

Strikkepinde 5 mm er en af de mest almindelige størrelser og er perfekt til mellemtykke garner og til forskellige typer strikkeprojekter såsom trøjer, sjaler, tørklæder og huer.

Strikkepinde på 6 mm, er det en smule tykkere end dem 5 mm. Dette betyder, at maskerne bliver lidt større, og strikkearbejdet vil have en mere løs og åben struktur, afhængigt af hvilket garn, du vælger.

Pinde 6 mm  er ideel til at strikke med lidt tykkere garner som f.eks. uldblandinger, alpaka eller mohair. Strikkepinde i størrelse 6 mm er velegnede til at skabe lette og varme teksturer og er ideelle til at lave sjaler, tæpper eller oversized trøjer.

Strikkepinde i en passende tykkelse

En af fordelene ved strikkepinde 5-6 mm er, at de er nemme at arbejde med. Deres størrelse giver en behagelig greb og gør det lettere at håndtere garnet. De er velegnede til både begyndere og erfarne strikkere og kan bruges til en bred vifte af mønstre og teknikker. Størrelsen giver også mulighed for at blive hurtigere færdig med projektet sammenlignet med strik på tyndere strikkepinde.

Læs opskriften grundigt

Husk at læse læse strikkeopskriften grundigt igennem, før du vælger strikkepinde. Især afsnittet om strikkefasthed er vigtigt.

Du bør ALTID lave en strikkeprøve med det garn og de pinde, du forestiller dig at strikke med. Hvis din strikkeprøve ikke passer med det, der er beskrevet i opskriften, skal du gå lidt op eller ned i pindetykkelse.

Det kan måske virke lidt som spild af tid at lave en strikkeprøve, men gør det alligevel. Det vil være super ærgerligt at ende med en bluse eller cardigan, som er helt skæv i størrelsen, hvis det kunne have været rettet op fra start.

Scroll to Top