18-20 MASKER

Strikkefastheden på 18-20 masker pr. 10 cm er en meget almindelig kategori og udgangspunkt for mange spændende opskrifter. Ved at strikke det anbefalede antal masker 10 cm kan man sikre, at det færdige resultat bliver som forventet. Strikkefastheden kontrolleres ved at lave en strikkeprøve og f.eks. justere pindestørrelsen  efter behov.

Viser alle 14 resultater

18-20 masker

Når du strikker, er det afgørende at opnå den korrekte strikkefasthed for at sikre, at dit færdige stykke bliver i den ønskede størrelse og pasform. Strikkefastheden angiver antallet af masker, der skal strikkes over en given længde, normalt målt i centimeter.

Dette betyder, at hvis du strikker med det anbefalede strikkegarn og de anbefalede pinde, skal du opnå en strikkefasthed på mellem 18 og 20 masker pr. 10 cm. Hvis din strikkefasthed er for stram, og du strikker flere masker end angivet, vil dit strikkeprojekt blive mindre end forventet. Hvis din strikkefasthed er for løs, og du strikker færre masker end angivet, vil dit strikkeprojekt blive større.

Strikkeprøve

Når du har en specifik strikkefasthed, er det vigtigt at kontrollere den, før du går i gang med et projekt. Du kan gøre dette ved at lave en strikkeprøve. Start med at slå det anbefalede antal masker op (+ ekstra til kant) og strik et stykke, der er mindst 10 cm langt. Mål derefter antallet af masker over 10 cm i bredden og sammenlign med den anbefalede strikkefasthed. Hvis du har for mange masker i bredden,kan du prøve med en tyndere strikkepind, og hvis du har for få masker, kan du prøve med en lidt tykkere pind.

Vælg det rigtige garn

Når det kommer til valg af strikkegarn, er der en bred vifte af muligheder at vælge imellem. Strikkegarn kommer i forskellige materialer, farver og tykkelser.

Hos Garnspecialisten finder du altid et stort udvalg af forskellige typer garn som f.eks. bomuldsgarn, uldgarn, langhåret mohairgarn, billigt merinogarn, genbrugsgarn osv.

Lad os inspirere dig

Der er masser af opskrifter at vælge imellem, hvor strikkefastheden er 18-20 masker pr. 10 cm. F.eks. kan nævnes:

Men før du går i gang med en opskrift, så tjek også lige pindestørrelsen. Pinde og maskeantal skal jo passe sammen. Se afsnittet om Strikkeprøve.

Scroll to Top