Øko-tex strømpegarn (100g)

Produktinformation:

Materiale

New Zealandsk øko-tex uld og nylon (se beskrivelsen for mere info)

Løbelængde pr. 50 gram

ca. 135 meter

Form

i nøgler à 100 gram

Pris ved 50 gram

10 kr.

Strik

pinde 3-5 mm

20,00 kr.

(10 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

New Zealandsk øko-tex uld og nylon (se beskrivelsen for mere info)

Løbelængde per 50 gram

ca. 135 meter

Form

i nøgler à 100 gram

Pris ved 50 gram

10 kr.

Strik

pinde 3-5 mm

Ressourcer, der ikke er gået til spilde:

ca. 112 l vand
ca. 2.959 kg CO2
ca. 0,8 KwH

Når du køber New Zealandsk strømpegarn hos Garnspecialisten, er du med til at mindske garnspil. Garnet er nemlig et overskudsprodukt fra tekstilindustrien.

NEW ZEALANDSK STRØMPEGARN

Lækkert New Zealandsk strømpegarn, som sælges utrolig billigt! Det er en skøn blanding af uld fra New Zealandske får og nylon. Garnet er øko-tex garn og er mulesingfrit. Det kan føles en smule fast, men efter vask åbner det sig og bliver både blødt og fluffy.

Garnet er velegnet til varme strømper eller sokker, men kan også sagtens bruges til fx en lækker varm trøje eller cardigan.

OBS!!! ULD INDHOLDET I GARNET

New Zealandsk strømpegarn startede som et prototype projekt. Dvs. at fabrikken har forsøgt med diverse indhold af uld og nylon. Der er derfor forskel på New Zealandsk uld/nylon fordeling per farve. Her kan du se den præcise fordeling:

 • Blå – 64% Newzealandsk uld 36% nylon
 • Mørkerød – 88% Newzealandsk uld 12% nylon
 • Pink – 75% Newzealandsk uld 25% nylon
 • Gul – 75% Newzealandsk uld 25% nylon
 • Mørkegrøn – 72% Newzealandsk uld 28% nylon
 • Lysegrå – 51% Newzealandsk uld 49% nylon
 • Mørkegrå – 61% Newzealandsk uld 39% nylon
 • Koksgrå – 45% Newzealandsk uld 55% nylon

GRATIS OPSKRIFT PÅ VERDENS NEMMESTE SOKKER

gratis opskrift strømper

At strikke sokker behøver ikke at være kompliceret. Her er vores bud på verdens nemmeste sokker. Der er ingen hæl, og det betyder, at man kan tage sokkerne på foden og dreje dem, som man vil. Det gør, at de ikke bliver så hurtigt slidt.

 • Str. 36/37 (38/39) 40/41
 • Garnforbrug: 1 nøgle øko-tex strømpegarn
 • Strømpepinde: 4 mm

Opskrift

Skaft og fod: Slå 40 (44) 48 masker op, fordel maskerne på pindene og strik rundt i rib (1 ret, 1 vrang), i alt ca. 8-10 cm. Strik derefter glat rundt, indtil strømpen har den ønskede længe (prøv sokkerne undervejs), ca. 35 (40) 45 cm.

Tå: 1. omgang: Strik 8 (9) 10 masker ret, strik 2 masker ret sammen, gentag omgangen ud. Du har nu 4 masker mindre på pindene, dvs. 36 (40) 44 masker.

2. omgang: strik alle masker ret.

3. omgang: strik 1 maske mindre end sidst, strik 2 masker ret sammen, gentag omgangen ud. Du har nu igen 4 masker mindre på pindene.

4. omgang: strik alle masker ret.

Fortsæt med at strikke omgang 3 og 4, indtil du i alt har 8 masker på pindene. Bryd garnet og træk det gennem de resterende 8 masker og hæft ende. Strik den anden sok magen til.

Voila 🙂

Strømper i New Zealandsk strømpegarn

Ellers kan du f.eks. strikke et par Sunday Socks (fra PetiteKnit), som du kan se på billedet. Et nøgle er nok til et par strømper.

Det er meget individuelt, hvor tæt man ønsker sit strik skal være, ligesom det også er individuelt, hvor fast den enkelte strikker eller hækler. Vores strikkeprøve med pinde 3,5 mm giver ca. 20 masker på 10 cm, og med pind 4 mm får vi ca. 19 masker. Men husk, at du altid bør lave din egen strikkeprøve, før du for alvor går i gang med en opskrift.

Garnspecialisten har i øvrigt også et udvalg af strikkepinde, f.eks. Trippel bambus strømpepinde med wire fra NDLWRX. Det smarte ved dem, at du her kan nøjes med 3 pinde. Maskerne bliver fordelt på 2 strømpepinde med wire, og den 3. strømpepind strikker man med. Det betyder, at du kun har 2 “hjørner”. Disse strømpepinde gør det nemmere og hurtigere at strikke ærmer, sokker, vanter og babytøj.

Hvad betyder Øko-tex?

OEKOTEX® Standard 100 er en produktcertificering, som stiller krav til indhold af kemiske stoffer, der er – eller mistænkes for at kunne være – skadelige for vores helbred.

Hvad er mulesing?

Får der opdrættes særligt i Australien eller New Zealand er af klimatiske grunde i fare for at blive befængt med spyfluer. Spyfluerne sætter sig i de varme, fugtige og dårligt ventilerede hudfolder, og lægger sine larver der.

Mulesing betyder, at det område, der er angrebet af larver, skæres væk med en skarp saks eller kniv helt uden bedøvelse. Det efterlader fåret med nogle sår, der ikke behandles yderligere, men bliver overladt til at hele sig selv. Der, hvor der efterfølgende dannes arvæv, kan der ikke længere gro hår eller uld. Området forbliver glat og uden hudfolder, og bliver på den måde udenfor spyfluernes søgelys.

Mulesingfrit betyder altså, at man ikke har udsat fårene for denne behandling.

Billigt New Zealandsk strømpegarn

Vi har fået øko-tex strømpegarn hjem som et restparti i 8 smukke farver, og vi sælger det til 20 kr. for et nøgle med 100 gram garn, hvilket altså svarer til kun 10 kr./50 g.

Vask af strømpegarn

Vi anbefaler, at du vasker strømperne i hånden med uldvaskemiddel eller flydende sæbespåner. Stoler du på din vaskemaskines uldprogram, kan du selvfølgelig også vælge den løsning.

LIGNENDE PRODUKTER

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Scroll to Top