Baby alpaka merino (250 g)

Produktinformation:

Materiale

60 % baby alpakauld 40 % merino

Løbelængde pr. 50 gram

ca. 100 m

Form

i bundter/fed á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

30 kr.

Strik

Pinde 3,5-5 mm, men vi anbefaler altid, at du laver din egen strikkeprøve

150,00 kr.

(30 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

60 % baby alpakauld 40 % merino

Løbelængde per 50 gram

ca. 100 m

Form

i bundter/fed á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

30 kr.

Strik

Pinde 3,5-5 mm, men vi anbefaler altid, at du laver din egen strikkeprøve

Ressourcer, der ikke er gået til spilde:

ca. 528 l vand
ca. 7,8 kg CO2
ca. 2,1 KwH

Baby alpaka med merino er et overskudprodukt fra den europæiske tekstilindustri, og du er derfor med til at stoppe garnspild og spare på verdens ressourcespild, når du køber det og bruger det til dit håndarbejde.

BABY ALPAKA MERINO

Det blødeste og mest lækre garn, som udelukkende består af naturmaterialer, nemlig baby alpakauld og merinould.

Nogle af farverne er rene farver, det gælder f.eks. Stålgrå og Gul. Andre er let melerede, som f.eks. farven Koboltblå der har et strejf af lilla, og farven Laks, som både har gammelrosa og beige i sig.

Om baby alpakauld

Baby alpaka uld er noget af det blødeste og mest lækre uld, der findes. Ulden stammer fra alpakaen, der lever i Andesbjergene i Peru, hvor den har brug for en varm og tyk uld til at holde varmen. Selvom det hedder baby alpaka, er det ikke fra alpakaføl. Ulden sidder på alpakaens mave og er ekstra fin og blød.

Om merinould

Merinould er et naturligt uldprodukt, der kommer fra merinofåret. Fiberen er stærkt kruset og blød, så i forhold til almindelig uld er merinould blødere og tyndere. Det klør og kradser ikke som almindelig uld kan gøre og er derfor særdeles velegnet, hvis man er lidt uldsart.

Baby alpaka merino er ren luksus. Som nævnt er det kun naturmaterialer, og det er superblødt. Det vil være meget velegnet til en sweater, vest eller cardigan eller måske et dejligt lunt hyggetæppe. Du kan selvfølgelig både strikke og hækle med det, og garnet har en fin tykkelse, så det går hurtigt, når du først kommer i gang.

Vi vurderer, at 2 fed vil være nok til f.eks. en sweater i str. M strikket i enkelt tråd.

Strikkefasthed

Vi anbefaler at strikke garnet på pinde 3,5-5 mm. På pinde 4 mm får vi en strikkefasthed på 20 masker pr. 10 cm. Garnet kan sagtens bære at strikkes på pinde 5 mm, hvor den rammer de 17 masker pr. 10 cm. Og hvis du ønsker at strikke den mere op i pinde, kan du også det. Så vil du få et mere luftigt og draperet udtryk, og det kan garnet sagtens bære.

Garnalternativ til populære opskrifter

Garnet har samme tykkelse og løbelængde som Baby Alpaka Suri. De to kvaliteter kan kombineres til flerfarvet strik og anvendes til de samme opskrifter.

 • Sophie Shawl: Garnet vil passe perfekt til et Sophie Shawl fra PetiteKnit, som strikkes på pinde 5 mm.
 • Kumulus Bluse: Gry har strikket en megaflot Kumulus Bluse fra PetiteKnit i én tråd Baby alpaka Suri. Vi vurderer, at to bundter er nok op til størrelse XL.
 • Sweater No. 9: Baby Alpaka Suri passer også perfekt til en Sweater No. 9 fra My Favourite Things Knitwear. På billedet ser du Gry i sin, som er strikket med dobbelt tråd Baby Alpaka Suri, hvilket rammer strikkefastheden på 14 masker per 10 cm på pinde 7. Hun har brugt 568 gram garn til en sweater i størrelse S.
 • Cardigan No. 9: Vi er vilde med Cardigan No. 9 fra My Favourite Things Knitwear. Især kan vi lide den smukke konstruktion, som får sit særpræg fra de markante sadelskuldre. Lea har strikket sin i Italiensk Merino sammen med Baby Alpaka Merino, begge i farven kaffe (se foto i billedgalleri øverst på siden). Hun har strikket den mindste størrelse og har brugt ca. 1,5 cone Italiensk Merino og lige under to bundter Baby Alpaka Merino
 • Northland Sweater: Garnet passer også til en Northland Sweater fra PetiteKnit. Susanne er i gang med at strikke en i enkelt tråd på pinde 5 mm, hvilket giver 17 masker på 10 cm. Susanne regner med at skulle bruge 3 bundter til str. 2xl.
 • Kristtjørn Sweater: Zuzana har strikket den fantastisk flotte Kristtjørn Sweater fra Hanne Rimmen(se billede her på siden) i Baby Alpaka Suri kombineret med Baby Alpaka Merino.
 • Saturday Shrug: Gry har strikket sig en superfin Saturday Shrug i 2 bundter Baby Alpaka Suri (se billede her på siden). Den strikkes med to tråde, og er et meget nemt begynderprojekt
 • Klint Classic: Gry har strikket en gudesmuk Klint Classic fra Anne Ventzel (se billede her på siden). Til en størrelse M gik der lidt mere end 2 bundter.
 • Garnet kan også bruges til en Champagne Cardigan, som strikkes på pinde 4,5 mm.
 • Memory Sweater kunne også være en mulighed. Den strikkes på pinde 5 mm
 • Du kan også strikke en Lillykjole fra @knitbyjacobsen. Kjolen på billedet (længere oppe på siden) er et projekt undervejs, strikket af Inga som har podcasten @knittingtraditions.

Billigt naturgarn

Det lækre garn er fra et restparti, og det er overskudsprodukt fra tekstilindustrien. Det er bundet i fed á ca. 250 gram. Når vi skriver “ca.”, betyder det, at enkelte fed godt kan veje lidt under 250 gram men afvigelsen vil selvfølgelig være indenfor det, vi lover i vores salgsbetingelser (max. 4 %’s afvigelse).

Vi sælger garnet til kun 150 kr. for 250 gram garn, hvilket svarer til 30 kr. pr. 50 gram.

Opvinding af garn

Garnet kommer som nævnt i bundter/fed og skal derfor vindes op, før du kan strikke eller hækle med det. Til det har du brug for en garnvinde – medmindre du vil bruge en stoleryg eller en hjælper til at holde garnet for dig – og Garnspecialisten sælger også en rigtig fin garnvinde i træ. Går du all in på at gøre det nemt, kan du også finde et krydsnøgleapparat.

Vask af uldgarn

Håndarbejde af uldgarn bør vaskes i hånden med uldvaskemiddel. Alternativt kan det evt. vaskes i vaskemaskine på uldprogram, men prøv evt. at vaske din strikkeprøve først.

LIGNENDE PRODUKTER

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Scroll to Top