Baby alpaka merino (250 g)

Produktinformation:

Materiale

60 % baby alpakauld 40 % merino

Løbelængde pr. 50 gram

ca. 100 m

Form

i bundter/fed á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

30 kr.

Strik

Pinde 3,5-5 mm, men vi anbefaler altid, at du laver din egen strikkeprøve

150,00 kr.

(30 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

60 % baby alpakauld 40 % merino

Løbelængde per 50 gram

ca. 100 m

Form

i bundter/fed á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

30 kr.

Strik

Pinde 3,5-5 mm, men vi anbefaler altid, at du laver din egen strikkeprøve

Ressourcer, der ikke er gået til spilde:

ca. 528 l vand
ca. 7,8 kg CO2
ca. 2,1 KwH

Baby alpaka med merino er et overskudprodukt fra den europæiske tekstilindustri, og du er derfor med til at stoppe garnspild og spare på verdens ressourcespild, når du køber det og bruger det til dit håndarbejde.

BABY ALPAKA MERINO

Det blødeste og mest lækre garn, som udelukkende består af naturmaterialer, nemlig baby alpakauld og merinould.

Nogle af farverne er rene farver, det gælder f.eks. Stålgrå og Gul. Andre er let melerede, som f.eks. farven Koboltblå der har et strejf af lilla, og farven Laks, som både har gammelrosa og beige i sig.

Om baby alpakauld

Baby alpaka uld er noget af det blødeste og mest lækre uld, der findes. Ulden stammer fra alpakaen, der lever i Andesbjergene i Peru, hvor den har brug for en varm og tyk uld til at holde varmen. Selvom det hedder baby alpaka, er det ikke fra alpakaføl. Ulden sidder på alpakaens mave og er ekstra fin og blød.

Om merinould

Merinould er et naturligt uldprodukt, der kommer fra merinofåret. Fiberen er stærkt kruset og blød, så i forhold til almindelig uld er merinould blødere og tyndere. Det klør og kradser ikke som almindelig uld kan gøre og er derfor særdeles velegnet, hvis man er lidt uldsart.

Baby alpaka merino er ren luksus. Som nævnt er det kun naturmaterialer, og det er superblødt. Det vil være meget velegnet til en sweater, vest eller cardigan eller måske et dejligt lunt hyggetæppe. Du kan selvfølgelig både strikke og hækle med det, og garnet har en fin tykkelse, så det går hurtigt, når du først kommer i gang.

Vi vurderer, at 2 fed vil være nok til f.eks. en sweater i str. M strikket i enkelt tråd.

Strikkefasthed

Vi anbefaler at strikke garnet på pinde 3,5-5. På pinde 4 får vi en strikkefasthed på 20 masker per 10 cm. Garnet kan sagtens bære at strikkes på pinde 5, hvor den rammer de 17 masker per 10 cm. Og hvis du ønsker at strikke den mere op i pinde, kan du også det. Så vil du få et mere luftigt og draperet udtryk, og det kan garnet sagtens bære.

Garnalternativ til populære opskrifter

  • Sophie Shawl: Garnet vil passe perfekt til et Sophie shawl fra PetiteKnit, som strikkes på pinde 5 mm.
  • Kumulus Bluse: Garnet vil også passe rigtig godt til en Kumulus Bluse fra PetiteKnit. Vi vurderer, at to bundter er nok op til størrelse XL.
  • Klint Classic: Gry har strikket en gudesmuk Klint classic fra Anne Ventzel (se billede her på siden). Til en størrelse M gik der lidt mere end 2 bundter.
  • Kristjørn Sweater: Zuzana har strikket den fantastisk flotte Kristtjørn Sweater fra Hanne Rimmen (se billede her på siden) i Baby alpaka suri kombineret med Baby alpaka merino.
  • Sweater No. 9: Baby alpaka suri passer også perfekt til en Sweater No. 9 fra My Favourite Things Knitwear. Med dobbel tråd rammer den strikkefastheden på 14 masker per 10 cm på pinde 7.
  • Saturday Shrug: Strikkefastheden passer også til Saturday Shrug (se billede her på siden). Den strikkes med to tråde, og er et meget nemt begynderprojekt.
  • Det kan også bruges til en Champagne Cardigan, som strikkes på pinde 4,5 mm.
  • Memory Sweater kunne også være en mulighed. Den strikkes på pinde 5 mm.

Garnet har samme tykkelse og løbelængde som Baby alpaka suri.

Billigt naturgarn

Det lækre garn er fra et restparti, og det er overskudsprodukt fra tekstilindustrien. Det er bundet i fed á ca. 250 gram. Når vi skriver “ca.”, betyder det, at enkelte fed godt kan veje lidt under 250 gram men afvigelsen vil selvfølgelig være indenfor det, vi lover i vores salgsbetingelser (max. 4 %’s afvigelse).

Vi sælger garnet til kun 150 kr. for 250 gram garn, hvilket svarer til 30 kr. pr. 50 gram.

Opvinding af garn

Garnet kommer som nævnt i bundter/fed og skal derfor vindes op, før du kan strikke eller hækle med det. Til det har du brug for en garnvinde – medmindre du vil bruge en stoleryg eller en hjælper til at holde garnet for dig – og Garnspecialisten sælger også en rigtig fin garnvinde i træ. Går du all in på at gøre det nemt, kan du også finde et krydsnøgleapparat.

Vask af uldgarn

Håndarbejde af uldgarn bør vaskes i hånden med uldvaskemiddel. Alternativt kan det evt. vaskes i vaskemaskine på uldprogram, men prøv evt. at vaske din strikkeprøve først.

LIGNENDE PRODUKTER

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.