Arran Bomuldsfrottégarn (900g)

Produktinformation:

Materiale

85% bomuld 15% polyamid

Løbelængde pr. 50 gram

ca. 150 m

Form

Cones á ca. 900 gram

Pris ved 50 gram

10 kr.

Strik

Pinde 2,5-3,5 mm Strikkefasthed på pinde 3,5 mm: 10 cm = 19 m

180,00 kr.

(10 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

85% bomuld 15% polyamid

Løbelængde per 50 gram

ca. 150 m

Form

Cones á ca. 900 gram

Pris ved 50 gram

10 kr.

Strik

Pinde 2,5-3,5 mm Strikkefasthed på pinde 3,5 mm: 10 cm = 19 m

Ressourcer, der ikke er gået til spilde:

ca. 2.103 l vand
ca. 9 kg CO2
ca. 7 KwH

Når du vælger overskudsgarn, er du med til at spare på jordens ressourcer - Tak for det :)

HVIDT BOMULDSGARN MED FROTTÉSTRUKTUR

Arran er et hvidt bomuldsgarn med en struktur, der minder om frotté. Den er ikke langhåret, men garntråden har en nupret tekstur, som i det færdige stof giver en overflade og visuelt udtryk som frotté. Da garnet er 85% bomuld og 15% polyamid, vil det egne sig fortrinligt til hækling, strik eller vævning af lækre produkter til hjemmet: det kunne være håndklæder, vaskeklude, genbrugelige vatrondeller, badekåber eller måtter til badeværelset. Nedenfor linker vi til flere gratis opskrifter, hvor Arran Bomuldsfrottégarn vil gøre sig særdeles godt.

Lidt om farver

Arran bomuldsfrottégarn kommer i to farvevarianter. Den ene er en bleget variant, hvor garnet fremstår kridhvidt. Den anden farvevariant, som vi har navngivet æggeskal er i virkeligheden en ubleget bomuld og fremstår altså med bomuldens egen naturlige farve. Det vil sige, at selv om farvevarianten æggeskal ikke er indfarvet, fremstår nuancen meget varm, som fed fløde med en gullig tone.

Strikkefasthed

Vi har strikket en prøve med en enkelt tråd Arran Bomuldsfrottégarn og strikkefastheden blev som følger:

  • 1 tråd på pind 3,5 mm: 10 cm = 19 masker

Som det ses på billedet af strikkeprøven, er strukturen forholdsvis luftig og man vil med fordel også kunne strikke garnet på en mindre pind for at opnår større fasthed i det færdige produkt. Alternativt vil det også fungere rigtig fint at tage flere tråde bomuldsfrottégarn sammen for at skabe et kraftigere resultat til eksempelvis håndklæder.

Husk at vi alle strikker forskelligt, så lav altid din egen prøvelap for at bestemme den bedst egnede pindestørrelse til lige netop dit projekt.

Links til gratis opskrifter

  • Kitchen Dream Team, et skønt sæt til køkkenet fra Drops
  • Spa Squares, super enkle og begyndervenlige make up-pads fra Drops
  • Nothern Escape er en lang kåbe fra Drops, som du vil kunne strikke ved at kombinere flere tråde Arran. Eksperimenter selv for at ramme den ønskede strikkefasthed. Det vil blive en skøn badekåbe at slappe af i efter et godt bad 🙂

Garnalternativ til Polly The Polo

Endelig har vi også et forslag til en dejlig kortærmet poloshirt, som vil være så fin med frottéudtrykket til sommerens stranddage. Skabagtig har lavet Polly The Polo, hvor strikkefastheden stemmer smukt med vores strikkeprøve på pind 3,5 mm.

Garn til farvning

Da Arran frottégarn er et hvidt bomuldsgarn i to lyse farvenuancer, vil det være et oplagt til indfarvning. Vær opmærksom på, at du ikke kan anvende vores syrefarver, da disse er velegnet til animalske fibre og derfor ikke bomuld. Remazolfarver vil derimod være et godt valg til farvning af et bomuldsgarn som dette.

Har du set vores sortiment af strikketilbehør?

Måske mangler du inspiration til garnglade gaveidéer… Tjek vores online udvalg af tilbehør til strik:

LIGNENDE PRODUKTER

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Scroll to Top