Denim Genbrugsbomuldsgarn (min. 2,5kg)

Produktinformation:

Materiale

95% genbrugsbomuld 5% andre fibre

Løbelængde pr. 50 gram

ca. 300 m

Form

Cones á min. 2,5 kg

Pris ved 50 gram

8 kr.

Strik

Pinde 2-4 mm

400,00 kr.

(8 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

95% genbrugsbomuld 5% andre fibre

Løbelængde per 50 gram

ca. 300 m

Form

Cones á min. 2,5 kg

Pris ved 50 gram

8 kr.

Strik

Pinde 2-4 mm

Ressourcer, der ikke er gået til spilde:

ca. 6.870 l vand
ca. 29 kg CO2
ca. 21 KwH

Ved at købe dette garn med gebrugsbomuld, er du med til at mindske garnspild. Garnet er nemlig et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU.

DENIM GENBRUGSBOMULDSGARN

Et tyndt bomuldsgarn i genbrugsbomuld til skønne sommerbluser, cardigans til at smide over en sommerkjole eller blødt babytilbehør. Garnet her er fremstillet af genbrugsbomuld fra genavendt denim. Det er godt for planeten, når ressourcerne bliver genbrugt – og desuden giver det garnet et smukt rustikt og levende udtryk med afdæmpede farvetoner og små nister. Garnet består af 95% genbrugsbomuld og 5% andre fibre.

Bomuldsgarn til strukturstrik

Vi anbefaler at anvende bomuldsgarnet til strukturstrik, hvor du kombinerer retmasker og vrangmasker, da garnet desværre trækker skævt i glatstrik. Garnet er således ikke velegnet til projekter i glatstrik. Du kan dog bruge det til perlestrik, ribstrik og andre strukturer, hvor maskebilledet kombinerer retmasker og vrangmasker.

Strikkefasthed

Strukturstrik med tre tråde på pind 4 mm:

  • Perlestrik: 10 cm = 21 m
  • Perlerib: 10 cm = 24 m
  • Dobbelt rib: 10 cm = 24 m
  • Ret-riller: 10 cm = 24 m

Glatstrik:

  • En enkelt tråd på pind 2,5 mm: 10 cm = 29 m (trækker meget skævt)
  • Tre tråde på pind 4 mm: 10 cm = 21 m (trækker en smule skævt)

Uanset hvilken pindestørrelse eller hvilken opskrift, du vælger, bør du altid lave en strikkeprøve først. Det er en forudsætning for, at du kan få målene i opskriften til at passe. Måske skal du justere lidt på pindetykkelse for at få det bedste match – vi strikker alle forskelligt.

Forslag til gratis strikkeopskrifter

  • En smuk sommertop i genbrugsbomuldsgarn og så endda med gratis opskrift: Island Dream er en gratis strikkeopskrift fra Drops, strikket i perlestrik, hvor strikkefastheden passer perfekt.
  • Drops har også dette nuttede sæt med hagesmæk og hue til baby. Venter I en sommerbaby i familien, skal sættet måske strikkes i genbrugsbomuld? Baby Business Set er også en gratis opskrift.
  • En strukturmønstret sommerbluse med trekvartlange ærmer vil være smuk i genbrugsbomuld: Smell The Rain er en gratis opskrift med en strikkefasthed, der passer til genbrugsbomuldsgarnet 🙂
  • Du kan også kreere lækre klude og håndklæder i genbrugsbomuld. Herunder kan du klikke dig videre til en oversigt over Drops’ gratis opskrifter på Strukturstrikkede Klude og Håndklæder.

Genbrugsbomuldsgarn til håndarbejde

Den tynde genbrugsbomuld kan bruges som garn til strikkemaskine og som hækle- eller strikkegarn. Garnet kan også anvendes til vævning, men er dog ikke trendstærkt.

Billigt garn i genbrugsbomuld

Denne tynde genbrugsbomuld med smukt denimudtryk er kommet hjem som et restparti i store portioner. Vi sælger det til 400 kr. for en cone med ca. 2,5 kg. Det svarer til kun 8 kr. pr. 50 gram garn.

Genbrugsbomuldsgarnet er et overskudsprodukt fra tekstil- og modeindustrien. Hvis ikke vi købte det hjem, ville det bare ligge og samle støv som deadstock på tekstilfabrikkens lager. På Garnspecialistens hylder får garnet en ny chance – når du køber det hjem til dit næste garnprojekt, giver du nyt liv til den kostbare ressource, bomuld er. Vi er glade for, at kunne bidrage til, at gamle jeans får nyt liv i genanvendt bomuldsgarn – vi kunne ikke gøre det uden dig og dine strikkepinde 🙂

Er der andet, du har brug for til dit håndarbejde?

Så tjek vores sider med Garntilbehør. Her finder du fx:

LIGNENDE PRODUKTER

Scroll to Top