Baby Alpaka Merino (1,5 kg)

Fast lav pris

Produktinformation:

Materiale

60 % baby alpakauld 40 % merino

Løbelængde pr. 50 gram

ca. 100 m

Form

cones á ca. 1,5 kg

Pris ved 50 gram

25 kr.

Strik

Pinde 3,5-5 mm Strikkefasthed: 10 cm på pind 4 mm = 20 m

750,00 kr. (25 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

60 % baby alpakauld 40 % merino

Løbelængde per 50 gram

ca. 100 m

Form

cones á ca. 1,5 kg

Pris ved 50 gram

25 kr.

Strik

Pinde 3,5-5 mm Strikkefasthed: 10 cm på pind 4 mm = 20 m

Ressourcer, der ikke er gået til spilde:

ca. 3.167 l vand
ca. 47 kg CO2
ca. 13 KwH

Baby alpaka med merino er et overskudsgarn fra den europæiske tekstilindustri, og du er med til at stoppe garnspild og spare på verdens ressourcer, når du køber det og bruger det til dit håndarbejde.

BABY ALPAKA MERINO

Det blødeste og lækreste garn, som udelukkende består af naturmaterialer, nemlig baby alpakauld og merinould. Du kender måske garnet allerede, da det er en af Garnspecialistens favoritter i fed. Her får du samme lækre garnkvalitet, blot på cones og til en endnu bedre kilopris! På disse cones får du minimum 1,5 kg Baby Alpaka Merino for blot 750 kr. Garnmængden svarer til 6 fed, men du betaler kun for 5 fed og får altså 250 gram garn gratis, sammenlignet med at købe garnet i fed 🙂

Om baby alpakauld

Baby alpakauld er noget af det blødeste uld, der findes. Ulden stammer fra alpakaen, der lever i Andesbjergene i Peru, hvor den har brug for en varm og tyk uld til at holde varmen. Selvom det hedder baby alpaka, er det ikke fra alpakaføl. Ulden sidder på alpakaens mave og er ekstra fin og blød.

Om merinould

Merinould er et naturligt uldprodukt, der kommer fra merinofåret. Fiberen er stærkt kruset og blød, så i forhold til almindelig uld er merinould blødere og tyndere. Det klør og kradser ikke som almindelig uld kan gøre og er derfor særdeles velegnet, hvis man er lidt uldsart.

Baby Alpaka Merino er ren luksus. Som nævnt er det kun naturmaterialer, og det er superblødt. Det vil være meget velegnet til en sweater, vest eller cardigan eller måske et dejligt lunt hyggetæppe. Du kan selvfølgelig både strikke og hækle med det, og garnet har en fin tykkelse, så det går hurtigt, når du først kommer i gang.

Strikkefasthed

Vi anbefaler at strikke garnet på pinde 3,5-5 mm. På pinde 4 mm får vi en strikkefasthed på 20 masker pr. 10 cm. Garnet kan sagtens bære at strikkes på pinde 5 mm, hvor den rammer de 17 masker pr. 10 cm. Og hvis du ønsker at strikke den mere op i pinde, kan du også det. Så vil du få et mere luftigt og draperet udtryk, og det kan garnet sagtens bære.

Garnalternativ til populære opskrifter

Garnet har samme tykkelse og løbelængde som Baby Alpaka Suri. De to kvaliteter kan kombineres til flerfarvet strik og anvendes til de samme opskrifter.

  • Sophie Shawl: Garnet vil passe perfekt til et Sophie Shawl fra PetiteKnit, som strikkes på pinde 5 mm.
  • Kumulus Bluse: Gry har strikket en megaflot Kumulus Bluse fra PetiteKnit i én tråd Baby alpaka Suri. Vi vurderer, at to bundter er nok op til størrelse XL.
  • Sweater No. 9: Baby Alpaka Suri passer også perfekt til en Sweater No. 9 fra My Favourite Things Knitwear. På billedet ser du Gry i sin, som er strikket med dobbelt tråd Baby Alpaka Suri, hvilket rammer strikkefastheden på 14 masker per 10 cm på pinde 7. Hun har brugt 568 gram garn til en sweater i størrelse S.
  • Northland Sweater: Garnet passer også til en Northland Sweater fra PetiteKnit. Susanne er i gang med at strikke en i enkelt tråd på pinde 5 mm, hvilket giver 17 masker på 10 cm. Susanne regner med at skulle bruge 3 bundter til str. 2xl.
  • Kristtjørn Sweater: Zuzana har strikket den fantastisk flotte Kristtjørn Sweater fra Hanne Rimmen(se billede her på siden) i Baby Alpaka Suri kombineret med Baby Alpaka Merino.
  • Saturday Shrug: Gry har strikket sig en superfin Saturday Shrug i 2 bundter Baby Alpaka Suri (se billede her på siden). Den strikkes med to tråde, og er et meget nemt begynderprojekt
  • Klint Classic: Gry har strikket en gudesmuk Klint Classic fra Anne Ventzel (se billede her på siden). Til en størrelse M gik der lidt mere end 2 bundter.
  • Garnet kan også bruges til en Champagne Cardigan, som strikkes på pinde 4,5 mm.
  • Memory Sweater kunne også være en mulighed. Den strikkes på pinde 5 mm
  • Du kan også strikke en Lillykjole fra @knitbyjacobsen. Kjolen på billedet (længere oppe på siden) er et projekt undervejs, strikket af Inga som har podcasten @knittingtraditions.

Garn på cones og garn i fed

Dette garn leveres på cones og er lige til at gå til, hvad enten du vil strikke, hækle, tufte eller væve. Baby Alpaka Merino i fed er en alternativ mulighed. Vælger du garnet i fed, vil du have brug for at vinde det op, inden du går videre med dit garnprojekt. Til det har du brug for en garnvinde – medmindre du vil bruge en stoleryg eller en hjælper til at holde garnet for dig – og Garnspecialisten sælger også en rigtig fin garnvinde i træ. Går du all in på at gøre det nemt, kan du også supplere med et krydsnøgleapparat.

Vask af uldgarn

Håndarbejde af uldgarn bør vaskes i hånden med uldvaskemiddel. Alternativt kan det evt. vaskes i vaskemaskine på uldprogram, men prøv gerne at vaske din strikkeprøve først, så du ved hvordan garnet klarer sig i lige præcis din vaskemaskine.

LIGNENDE PRODUKTER

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Scroll to Top