Mohair garn

Mohairgarn er eftertragtet fordi det er et meget blødt garn. Du kan bruge det både alene og som følgetråd. Det gør det derfor anvendeligt til rigtig mange formål.

Viser 1–20 af 21 resultater

Hvad er mohairgarn?

Mohair er en blød form for uld, der kommer fra angorageder. Jo yngre gederne er, desto blødere er ulden. Med uld fra de yngste geder, går mohair under betegnelsen superkid mohair. Det gør uden tvivl garnet til et luksusgarn.

At mohair er i et garn, behøver dog ikke betyde at det vil koste dig en herregård at få fat i. Her giver vi dig nemlig rigtig gode tilbud på mohairgarn.

Garn med mohair

Mohair blandes ofte op med andre former for uld. Det kunne for eksempel være sammen med helt “almindelig” uld, merinould eller alpakauld.

Ellers bliver mohair ofte blandet sammen med et syntetisk materiale for at holde sammen på det. Det er ofte kun de to materialer, der er i de tynde mohairgarner, som bliver brugt som følgetråd i strik og hækling. Det gør de dels for at give fylde, men også for at skabe et luftigt udtryk i garnprojektet. En anden grund til at bruge det som følgetråd kunne være for at tilpasse strikkefastheden.

Mohairgarn, hvor der ikke er andet end lidt syntetisk materiale til at holde sammen på det, er også et rigtigt lækkert garn at bruge uden at supplere op med et andet garn. Det har nemlig et lækkert, eksklusivt udtryk. For eksempel kan du få nogle rigtig lækre bluser og luftige trøjer ud af det. Du kan sågar strikke eller hækle sjaler af det.

Det er derfor et garn, der har rigtig mange anvendelsesmuligheder. Det gør også at det er et godt garn at investere i, hvis du gerne vil bygge et garnlager op.

De tynde mohairgarner er noget du altid vil kunne finde anvendelse for. Netop i kraft af at de både kan bruges alene og som følgetråd. Det kan være overvejelser der kan være meget relevante her i webshoppen. Her kan du nemlig finde en del garn på cones – heriblandt mohairgarn. Der kan derfor være en noget større mængde, end du umiddelbart skal bruge, i forbindelse med det garnprojekt du er ved at købe garn til. Men det gør vel ikke så meget når du får sådan et godt tilbud på det 🙂

Hvis du leder efter hvidt mohairgarn til farvning, kan du også være heldig at kunne finde det her. Her vil vi anbefale dig, at du holder dig ajour med vareudvalget på vores kategoriside for garn til farvning.

Scroll til toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Uhh… du vil vel nødigt gå glip af lækre restpartier af garn til meget lave priser? Bliv holdt ajour ca. 4 gange om måneden, så du kan nappe garnet før din nabo :-)

Du kan framelde dig til enhver tid.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.