Mohair garn

Mohairgarn er eftertragtet for det er et meget blødt garn. Du kan bruge det både alene og som følgetråd. Det gør det derfor anvendeligt til rigtig mange formål.

Viser alle 9 resultater

Hvad er mohairgarn?

Mohair er en blød form for uld, der kommer fra angorageder. Jo yngre gederne er, jo desto blødere er ulden. Med uld fra de yngste geder går mohair under betegnelsen superkid mohair. Forekommer det i et garn er det uden tvivl et luksusgarn.

At mohair er i et garn behøver dog ikke betyde, at det vil koste dig en herregård at få fat i det. Her giver vi dig nemlig rigtig gode tilbud på mohairgarn.

Garn med mohair

Mohair blandes ofte op med andre andre former for uld. Det kunne for eksempel være sammen med helt “almindeligt” uld, merinould eller alpakauld.

Ellers bliver mohair ofte blandet sammen med et syntetisk materiale for at holde sammen på det. Det er ofte kun de to materialer der er i de tynde mohairgarner, der bliver brugt som følgetråd i strik og hækling. Det gør de dels for at give fylde, men også for at skabe et luftig udtryk i garnprojektet. En anden grund til at bruge det som følgetråd kunne være for at tilpasse strikkefastheden.

Mohairgarn, hvor der ikke er andet end lidt syntetisk materiale til at holde sammen på det, er også et rigtigt lækkert garn at bruge uden at supplere op med et andet garn. Det har nemlig et lækkert, eksklusivt udtryk. For eksempel kan du få nogle rigtig lækre bluser og luftige trøjer ud af det. Du kan sågar strikke eller hækle sjaler af det.

Det er derfor et garn, der har rigtig mange anvendelsesmuligheder. Det gør også at det er et godt garn at investere i hvis du gerne vil bygge et garnlager op. Alternativt så er de tynde mohairgarner noget du altid vil kunne finde anvendelse for netop i kraft af at de både kan bruges alene og som følgetråd. Det kan være overvejelser der kan være meget relevante her i webshoppen. Her kan du nemlig finde en del garn på cones – heriblandt mohairgarn. Der kan derfor være en hel del garn mere end du umiddelbart skal bruge i forbindelse med det garnprojekt du er ved at købe garn til.

Scroll til toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Uhh… du vil vel nødigt gå glip af lækre restpartier af garn til meget lave priser? Bliv holdt ajour ca. 4 gange om måneden, så du kan nappe garnet før din nabo :-)

Du kan framelde dig til enhver tid.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.