Trend merino angora (ca. 1kg)

Materiale

50% merino 30% viskose 20% angora

Løbelængde

ca. 5.000 m/kg (ca. 250 meter per 50 gram)

Form

på cones à ca. 1kg

Pris ved 50 gram

kun 30 kr.

Strik

pind 3 mm (strikkefasthed på 10 cm = 24 m)

Hækling

nål 2,5 mm

Maskinstrik

sp 10

Vævning

islæt

600,00 DKK

Ryd

600,00 DKK

Variant
This option is required
Cerise Gråblå Halm Koksgrå Laks Lys trøffel Mynte Olivengul Pastel pink Salvie Sart gul Sennep
Nulstil visning
[yith_ywdpd_quantity_table]

BLØDT OG LUFTIGT ULDGARN

Et superlækkert merino uldgarn med angora og viskose! Det er 3-trådet og har en let hvid melering i hele dets farveudvalg. Pga. dets indhold af angora har det små lodne hår, der stikker ud.

De små angorahår er med til at give garnet et fluffy udtryk. Dette udtryk er ikke umiddelbart til stede når garnet er på sin cone, men det får det når du har vasket garnet. Det får nemlig fibrene til at åbne sig, så du får et luftigt garn. Du skal derfor også tage højde for det, når du bruger det som strikkegarn eller hæklegarn. Giv garnet lidt plads, så fibrene kan få lov til at folde sig ud.

Strukturmæssigt minder det om Merci fra Filocana, der adskiller sig fra dette garn ved at det indeholder bomuld og ikke angora og viskose.

Vil du have noget garn med de samme materialer – men uden viskose – så tag endelig et kig på vores Angora merino 🙂

Leder du efter garn til farvning? Så er dette garn i farven ‘sart gul’ et godt bud.

Garn efter strikkefasthed

Bruger du det bløde uldgarn som strikkegarn har du rigtig mange muligheder med det. Du kan nemlig bruge det med både 1, 2 eller 3 tråde. Vi er kommet frem til følgende strikkefastheder:

1 tråd – pind 3 mm

10 cm glatstrik = 24 masker
Det vil fx passe til en Ankers Cardigan (PetiteKnit). Ellers passer 1 tråd også til perlerib med en strikkefasthed på 28 masker. I den strikkefasthed har Zuzana strikket en Friday Tee og en Friday Sweater Baby. Begge modeller er fra PetiteKnit. Du kan se et billed af dem i billedgalleriet her på siden.

2 tråde – pind 5 mm

10 cm glatstrik = 16 masker
Med denne strikkefasthed vil det være lige i skabet til en Novice Sweater (PetiteKnit). Hvis du har mod på at bruge en engelsksproget opskrift, kunne du strikke en Love Note (Tin Tan Knits). Sweateren er afbildet her på siden.

Garnet er endvidere blevet brugt til Esplanaden, som er en gratis opskrift fra Filcolana.

Er du vild med strukturstrik kan du med 2 tråde endvidere strikke en Ribbed Jumper (Anne Ventzel) eller en Benthe Sweater.

Du kan også strikke en September jakke som Gry har gjort, med to tråde Trend sammen med en mohair følgetråd.

3 tråde – pind 7 mm

10 cm glatstrik = 13,5 masker
Her kan du ned- eller opjustere til 13-14 masker afhængigt af den opskrift du vil bruge.

Med dette smukke garn i fantastiske farver tænker vi noget både i de helt enkle modeller, men også dem med struktur. Så du kan bruge garnet til rigtig mange formål. Et eksempel er Sweater No. 9 fra My Favorite Things Knitwear. Den har Gry strikket i dette garn. Du kan se et billede af den i billedgalleriet her på siden.

Garn til strik og hækling

Brug garnet ikke bare til bluser, men også til huer, vanter, fnuglette store sjaler, en lang åben cardigan og ikke mindst til babytøj, eller måske et babytæppe.

Ud over strik og hækling kan du også bruge garnet til vævning (dog kun islæt) og maskinstrik.

Godt tilbud på luksusgarn

Da det er et rigtig lækkert garn, der indeholder angora, kan det betegnes som et luksusgarn. Det er derfor et garn, der går til en markedspris på ca. 1.800 kr./kg. Her sparer du 67%, for her koster det kun 600 kr./kg.

Grunden til at du får garnet så billigt er at det er overskudsgarn fra tekstilindustrien. Det er samtidig en mere bæredygtig måde for dig at foretage garnindkøb på fremfor at købe garn, der ene og alene er produceret mhp. direkte salg.

 

1 anmeldelse af Trend merino angora (ca. 1kg)

  1. Lotte Egaa

    Helt igennem fantastisk at røre ved selv om jeg er igang med at strikke af det og endnu ikke har vasket mit produkt. Strikker med 3 tråde og kan mærke, at denne sweater bliver en af mine ynglings ♥️♥️♥️♥️♥️

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

LIGNENDE PRODUKTER

Scroll til toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Uhh… du vil vel nødigt gå glip af lækre restpartier af garn til meget lave priser? Bliv holdt ajour ca. 4 gange om måneden, så du kan nappe garnet før din nabo :-)

Du kan framelde dig til enhver tid.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.