Trend merino angora (ca. 1kg)

Produktinformation:

Materiale

50% merino 30% viskose 20% angora

Løbelængde pr. 50 gram

ca. 250m/50g)

Form

på cones à ca. 1kg

Pris ved 50 gram

30 kr.

Strik

pind 3 mm (strikkefasthed på 10 cm = 24 m)

(30 kr. / 50 g)

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Produktinformation:

Materiale

50% merino 30% viskose 20% angora

Løbelængde per 50 gram

ca. 250m/50g)

Form

på cones à ca. 1kg

Pris ved 50 gram

30 kr.

Strik

pind 3 mm (strikkefasthed på 10 cm = 24 m)

Ressourcer, der ikke er gået til spilde:

ca. 2.466 l vand
ca. 28,6 kg CO2
ca. 8,3 KwH

Dette garn er et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU. Vær med til at mindske garnspild ved at forvandle det til noget nyt og smukt.

BLØDT OG LUFTIGT ANGORA MERINO GARN

Et superlækkert angora merino uldgarn med viskose! Det er 3-trådet og har en let hvid melering i hele dets farveudvalg. Pga. indholdet af angora har det små lodne hår, der stikker ud.

De små angorahår er med til at give garnet et fluffy udtryk. Dette udtryk er ikke umiddelbart til stede når garnet er på sin cone, men det får det når du har vasket garnet. Det får nemlig fibrene til at åbne sig, så du får et luftigt garn. Du skal derfor også tage højde for det, når du bruger det som strikkegarn eller hæklegarn. Giv garnet lidt plads, så fibrene kan få lov til at folde sig ud.

Strukturmæssigt minder det om Merci fra Filcolana, der adskiller sig fra dette garn ved at det indeholder bomuld og ikke angora og viskose.

Leder du efter garn til farvning? Så er dette garn i farven ‘sart gul’ et godt bud.

Trend angora merino og strikkefasthed

Bruger du Trend angora merino som strikkegarn, har du rigtig mange muligheder med det. Du kan nemlig bruge det med både 1, 2 eller 3 tråde. Vi er kommet frem til følgende strikkefastheder:

1 tråd – pind 3 mm

10 cm glatstrik = 24 masker
Det vil fx passe til en Ankers Cardigan (PetiteKnit). Ellers passer 1 tråd også til perlerib med en strikkefasthed på 28 masker. I den strikkefasthed har Zuzana strikket en Friday Tee og en Friday Sweater Baby. Begge modeller er fra PetiteKnit. Du kan se et billede af dem i billedgalleriet her på siden.

2 tråde – pind 5 mm

10 cm glatstrik = 16 masker
Med denne strikkefasthed vil det være lige i skabet til en Novice Sweater (PetiteKnit). Hvis du har mod på at bruge en engelsksproget opskrift, kunne du strikke en Love Note (Tin Tan Knits). Sweateren er afbildet her på siden.

Garnet er også blevet brugt til Esplanaden, som er en gratis opskrift fra Filcolana.

Er du vild med strukturstrik kan du med 2 tråde strikke en Ribbed Jumper (Anne Ventzel) eller en Benthe Sweater.

Du kan også strikke en September jakke fra PetiteKnit, som Gry har gjort, med to tråde Trend sammen med en mohair følgetråd.

Eller du kan strikke en Terazzo Sweater fra PetiteKnit med én tråd Trend kombineret med en mohair følgetråd. Den kan du se billede af her på siden, kig efter billedet af en skøn højgravid Rebekka 🙂

En af vores skønne kunder har strikket en Monday Sweater fra PetiteKnit i to tråde Trend og en følgetråd i mohair. Denne har en strikkefasthed på 21 masker på pinde 4.

3 tråde – pind 7 mm

10 cm glatstrik = 13,5 masker
Her kan du ned- eller opjustere til 13-14 masker afhængigt af den opskrift du vil bruge.

Med dette smukke garn i fantastiske farver tænker vi noget både i de helt enkle modeller, men også dem med struktur. Så du kan bruge garnet til rigtig mange formål. Et eksempel er Sweater No. 9 fra My Favorite Things Knitwear. Den har Gry strikket i dette garn. Du kan se et billede af den i billedgalleriet her på siden.

Garn til strik og hækling

Brug garnet ikke bare til bluser, men også til huer, vanter, fnuglette store sjaler, en lang åben cardigan og ikke mindst til babytøj, eller måske et babytæppe.

Ud over strik og hækling kan du også bruge garnet til vævning (dog kun islæt) og maskinstrik.

Godt tilbud på luksusgarn

Da det er et rigtig lækkert garn, der indeholder angora, kan det betegnes som et luksusgarn. Det er derfor et garn, der går til en markedspris på ca. 1.800 kr./kg. Her sparer du 67%, for her koster det kun 600 kr./kg.

Grunden til at du får garnet så billigt er at det er overskudsgarn fra tekstilindustrien. Det er samtidig en mere bæredygtig måde for dig at foretage garnindkøb på fremfor at købe garn, der ene og alene er produceret mhp. direkte salg.

Vi har også strikkepinde

Garnspecialisten.dk har onlinesalg af strikkepinde. Fx sælger vi Smartstix fra Knitpro. Dem finder du her.

Vask af trend merino angora

Vi anbefaler håndvask. Alternativt kan du forsøge med vaskemaskinens uldprogram, men prøv for en sikkerheds skyld at vaske din strikkeprøve først. Husk at brug uldvaskemiddel.

LIGNENDE PRODUKTER

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Scroll to Top