New Zealandsk strømpegarn (100g) – Øko-tex

Produktinformation:

Materiale

50% New Zealandsk øko-tex uld 50% nylon

Løbelængde pr. 50 gram

ca. 112 meter

Form

i nøgler à 100 gram

Pris ved 50 gram

10 kr.

Strik

pinde 3-5 mm

20,00 kr.

(10 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

50% New Zealandsk øko-tex uld 50% nylon

Løbelængde per 50 gram

ca. 112 meter

Form

i nøgler à 100 gram

Pris ved 50 gram

10 kr.

Strik

pinde 3-5 mm

Ressourcer, der ikke er gået til spilde:

ca. 112 l vand
ca. 2.959 kg CO2
ca. 0,8 KwH

Når du køber New Zealandsk strømpegarn hos Garnspecialisten, er du med til at mindske garnspil. Garnet er nemlig et overskudsprodukt fra tekstilindustrien.

STRØMPEGARN FRA NEW ZEALAND

Lækkert New Zealandsk strømpegarn til små penge!  50 % uld fra New Zealandske får og 50 % nylon. Garnet er øko-tex garn og er mulesingfrit. Det kan føles en smule fast, men efter vask åbner det sig og bliver både blødt og fluffy.

Garnet vil være super velegnet, hvis du vil strikke dejlige, varme strømper eller sokker, men kan også sagtens bruges til fx en lækker varm trøje eller cardigan. Du kunne f.eks. vælge at strikke et par Sunday Socks (fra PetiteKnit), som du kan se i billedgalleriet her på siden. Et nøgle er nok til et par strømper.

Det er meget individuelt, hvor tæt man ønsker sit strik skal være, ligesom det også er individuelt, hvor fast den enkelte strikker eller hækler. Vores strikkeprøve med pinde 3,5 mm giver ca. 20 masker på 10 cm, og med pind 4 mm får vi ca. 19 masker. Men husk, at du altid bør lave din egen strikkeprøve, før du for alvor går i gang med en opskrift.

Garnspecialisten har i øvrigt også et udvalg af strikkepinde, f.eks. Trippel bambus strømpepinde med wire fra NDLWRX. Det smarte ved dem, at du her kan nøjes med 3 pinde. Maskerne bliver fordelt på 2 strømpepinde med wire, og den 3. strømpepind strikker man med. Det betyder, at du kun har 2 “hjørner”. Disse strømpepinde gør det nemmere og hurtigere at strikke ærmer, sokker, vanter og babytøj.

Hvad betyder Øko-tex?

OEKOTEX® Standard 100 er en produktcertificering, som stiller krav til indhold af kemiske stoffer, der er – eller mistænkes for at kunne være – skadelige for vores helbred.

Hvad er mulesing?

Får der opdrættes særligt i Australien eller New Zealand er af klimatiske grunde i fare for at blive befængt med spyfluer. Spyfluerne sætter sig i de varme, fugtige og dårligt ventilerede hudfolder, og lægger sine larver der.

Mulesing betyder, at det område, der er angrebet af larver, skæres væk med en skarp saks eller kniv helt uden bedøvelse. Det efterlader fåret med nogle sår, der ikke behandles yderligere, men bliver overladt til at hele sig selv. Der, hvor der efterfølgende dannes arvæv, kan der ikke længere gro hår eller uld. Området forbliver glat og uden hudfolder, og bliver på den måde udenfor spyfluernes søgelys.

Mulesingfrit betyder altså, at man ikke har udsat fårene for denne behandling.

Billigt uldgarn

Vi har fået New Zealandsk strømpegarn hjem som et restparti i 8 smukke farver, og vi sælger det til 20 kr. for et nøgle med 100 gram garn, hvilket altså svarer til kun 10 kr./50 g.

Vask af New Zealandsk strømpegarn

Garnet består bl.a. af 50 % uld, og vi anbefaler derfor, at du vasker i hånden med uldvaskemiddel eller flydende sæbespåner. Stoler du på din vaskemaskines uldprogram, kan du selvfølgelig også vælge den løsning.

LIGNENDE PRODUKTER

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.