Meche merino cashmere 4/1 (1kg)

Produktinformation:

Materiale

85% merino 15% cashmere

Løbelængde pr. 50 gram

ca. 200 meter pr. 50 gram

Form

på cones à 900-1100 gram

Pris ved 50 gram

30 kr.

Strik

p 3,5 mm (strikkefasthed på 10 cm = 21 m)

600,00 kr.

(30 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

85% merino 15% cashmere

Løbelængde per 50 gram

ca. 200 meter pr. 50 gram

Form

på cones à 900-1100 gram

Pris ved 50 gram

30 kr.

Strik

p 3,5 mm (strikkefasthed på 10 cm = 21 m)

Ressourcer, der ikke er gået til spilde:

ca. 2.111 l vand
ca. 31,2 kg CO2
ca. 8,5 KwH

Dette garn er et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU. Vær med til at mindske garnspild ved at forvandle det til noget nyt og smukt.

ULDGARN MED CASHMERE

Lækkert uldgarn, der er ekstra lækkert. Ulden i garnet er nemlig merinould og samtidig får du også en pæn portion cashmere.

Uldgarnet er 1-trådet. Normalt siger vi, at 1-trådet garn kan trække skævt. Det gør det heldigvis ikke i dette garn. Strik det lidt løst, for fibrene åbner sig ved vask og bliver dejlig bløde.

Blødt strikkegarn

Ved at strikke med 1 tråd passer garnet til en strikkefasthed ved 10 cm på 21 masker glatstrik og 19 masker hvis det er retstrik. Du kan også vælge at gøre det tykkere ved at tage 2 tråde sammen på p 5 mm, hvor vi har fået en strikkefasthed på 16 masker (10 cm). Der har Gry brugt det til at teststrikke Morgen Sweater fra Sanastrik sammen med en tynd følgetråd. Med 2 tråde kan du også strikke Glimmerluffer fra Buelund Designs.

Skal det være endnu tykkere kan du også tage 3 tråde. Det passer lige som et garnalternativ til den retstrikkede Ballonjakke fra PetiteKnit. Se billeder her på siden. Der er her til str. S blevet brugt cirka 700 gram af garnet på pind 7 mm.

Med 1 tråd har Zuzana strikket Selmas Sovedragt (PetiteKnit) i dette garn. Det er så blødt at du med fordel kan bruge det til babystrik.
En af vores kunder har også brugt 1 tråd af garnet, til at strikke November Jacket (PetiteKnit), som strikkes i patentstrik.

Du vil naturligvis også kunne bruge 3 tråde sammen til glatstrik. Dog kender vi (endnu) ikke strikkefastheden herfor. Dog kender vi den for ribstrik (1r + 1vr) og der er den på 16 masker pr. 10 cm. Der har vi brugt garnet som strikkegarn til en Hitchhiker Balaclava, som er en opskrift på en elefanthue fra Spektakelstrik. Til den har vi brugt cirka 80 gram i den mindste størrelse.

For overskuelighedens skyld får du lige en oversigt de nævnte strikkefastheder:

 • 1 tråd = 21 masker glatstrik på pind 3,5 mm
 • 2 tråde = 16 masker glatstrik på pind 5 mm
 • 2 tråde = 24 masker ribstrik (2 r + 1 vr) på pind 4,5 mm
 • 3 tråde = 13,5 masker retstrik på pind 7 mm
 • 3 tråde = 16 masker ribstrik (1 r + 1 vr) på pind 6 mm.

Uldgarn til hækling og vævning

Udover at garnet kan bruges som strikkegarn, kan det naturligvis også bruges som hæklegarn. Endvidere er det også velegnet som vævegarn (islæt).

Det er et blødt uldgarn og vil derfor være velegnet til babytøj. Men vi voksne har vel også krav på de bløde sager, så du kan med god samvittighed også bruge det til kjoler, sweatere, huer, vanter eller hvad der nu kunne falde dig ind.

Godt tilbud på luksusgarn

Merino uldgarn med cashmere i denne tykkelse går til en kilopris på ca. 1800 kr., men her kan du spare ca. 67%, for vores pris er kun 600 kr./kg. Hvorfor så billigt, spørger du måske? Det skyldes, at vores garn er restpartier fra tekstilindustrien. Det er derfor en måde, du kan gøre dit garnforbrug mere bæredygtigt på, for det er garn, der måske ville blive kasseret hvis det ikke blev opkøbt.

Se også vores udvalg af tilbehør til garn, fx knapper, strikkepinde, labels til tøjet m.m.

2 anmeldelser af Meche merino cashmere 4/1 (1kg)

 1. Helle Pedersen

  Virkelig lækkert blødt og smukt meleret i grå nuancer.
  Men det går meget nemt over. Havde egentlig planlagt en bluse i rib i 1 tråd, men er bange for at det ikke ville holde

 2. Anja Jensen

  Er super tilfreds med kvaliteten, så måtte lige købe en cones mere til samlingen 🙈 jeg har strikket knitting for Olive turtleneck med en tråd meche merino cashmere + en følge tråd i alpaca silk, strikkefastheden var ikke helt fin, men strikkede den i en str. Større og den er så lækker 😍 så jeg kan helt sikkert anbefale dette garn 👍

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

LIGNENDE PRODUKTER

Scroll to Top
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.