Italiensk merino (230g)

Materiale

100% merino

Løbelængde

ca. 3.000 m/kg (ca. 150 meter per 50 gram)

Form

på cones à ca. 230 g

Pris ved 50 gram

kun 16,30 kr.

Strik

p 4 mm (strikkefasthed på 10 cm = 21 masker). Vi anbefaler dog altid, at du laver din egen strikkeprøve.

Hækling

nål 3,5 mm

Maskinstrik

høj spænding / grovstrikker

Vævning

trend og islæt

75,00 DKK

75,00 DKK

Variant
This option is required
Aubergine Chokolade Halm Hvid Jord Kaffe Lilla Lys beige Marineblå Midnatsblå Mørk petrol Mørk violet Muldvarp Rabarber Ruskind Sennep Smaragd Sort Støvet brun Tapenade Tavlegrøn Trøffel
Nulstil visning
[yith_ywdpd_quantity_table]

BLØDT NATURGARN

Et blødt, superlækkert og let rustikt merino uldgarn fra Italien. Det er 4-trådet og er et fint alternativ til vores meget populære Angora merino, som vi desværre ikke længere har på lager. Sammenlignet med Angora merino har Italiensk merino uld mere struktur og falder anderledes. Her er det værd at nævne at selvom det er blødt, er det ikke så blødt som Angora merino. Selvom det ikke er lige så blødt, er det stadig et rigtig fint garn til fx sweaters og trøjer.

Merino garnet har et godt hold og er derfor et formfast garn. Samtidig er det et uldgarn, du kan bruge til rigtig mange formål. Som strikkegarn er det eminent, for det har en strikkefasthed på 21 masker per 10 cm. Det er et rigtig fint garn til fx sweatre og trøjer. Og når man nu kan strikke med det, kan du selvfølgelig også bruge det som hæklegarn.

GRATIS OPSKRIFT PÅ STRIKKET HYGGETÆPPE

Her får du en gratis opskrift på en super lækker hyggetæppe. Det er super nemt at strikke tæppet. Det eneste du skal bruge er:

    • 4 cones af vores Italiensk merino (strikkes dobbelt og evt. med en tyndt følgetråd i matchende farve)
    • pinde 7 mm

Teknikken hedder dobbelt perlestrik og tæppet er kantet med ribkanter. Opskriften kommer her 🙂

Slå 162 masker op med 2-trådet italiensk merino (og evt. en tyndt følgetråd) på pinde 7 mm.

Strik 14 pinde rib (skiftevis 2 masker ret og 2 masker vrang). Arbejde måler ca. 7 cm. Husk, at de 162 masker er ikke dividerbarte med 4, dvs. at du altid starter og slutter pinden med 2 masker ret på retsiden og 2 masker vrang på vrangsiden.

Strik nu de første og sidste 12 masker i rib, mens de midterste 138 masker strikkes i dobbelt perlerib. Sådan gør du det:

Pind 1: Strik 2 masker ret og 2 masker vrang i gentagelse i alt 3 gange (de første 12 masker), strik derefter 2 masker ret og 2 masker vrang i gentagelse i alt 34 gange og strik derefter 2 masker ret (de midterste 138 masker) og strik de sidste 12 masker skiftevis 2 masker vrang og 2 masker ret.

Pind 2: Strik ret over ret og vrang over vrang

Pind 3: Strik 2 masker ret og 2 masker vrang i gentagelse i alt 3 gange (de første 12 masker), strik derefter 2 masker vrang og 2 masker ret i gentagelse i alt 34 gange, strik 2 masker vrang (de midterste 138 masker) og strik de sidste 12 masker skiftevis 2 masker vrang og 2 masker ret.

Pind 4: Strik ret over ret og vrang over vrang.

Gentag disse 4 pinde, indtil hele arbejdet måler ca 133 cm. Afslut med 14 pinde rib, som i begyndelsen.

Hæft alle ender og voilla 🙂 et hyggeligt slå om tæppe 🙂

God strikkelyst.

Garnalternativ til Stockholm Sweater

Som allerede nævnt er strikkefastheden på 21 masker. Det betyder at det er et garnalternativ til rigtig mange af de populære strikkeopskrifter. En af dem er Stockholm Sweater fra PetiteKnit.  Charlotte, der er en af vores kunder, har strikket en Stockholmsweater Junior i det. Dog har hun lavet en modificeret udgave af den, hvor hun har benyttet sig af perlestrik og strikket en bane glatstrik i midten, hvor en sød række elefanter har fået lov til at have deres gang.

Se det fine resultat hun fik ud af det i billedgalleriet her på siden.

Garnalternativ til September Slipover

Denne model er endnu et forslag til en model, hvor du kan bruge dette uldgarn som et garnalternativ til en af PetiteKnits opskrifter. Vesten er strikket op i patentstrik og her passer garnets strikkefasthed også. Her skal du regne med at bruge cirka 250 g. Hvis du er heldig, er der nok garn på 1 cone til det. Vi kan dog ikke garantere det. Opskriften til vesten finder du hos PetiteKnit.

Garnalternativ til Sweater No. 15

Blusen fra My Favorite Things Knitwear er også et rigtig godt bud på en model, hvor du kan ramme strikkefastheden i garnet selvom det ikke er glatstrik. En af vores kunder har strikket den i dette garn og har fået en rigtig flot bluse med fine snoninger ud af det.

Så garnet passer til rigtig mange modeller med en strikkefasthed på 21 masker i glatstrik. Ud over det passer det også til en del opskrifter, hvor der benyttes andre strikketeknikker end lige netop glatstrik.

Garnalternativ til Badger and Bloom

Blusen fra Anne Ventzel kan strikkes i dobbelt Italiensk merino, og opskriften findes til dame, barn og unisex.

Et godt tilbud på merino garn

Den italienske merino uld i mange smukke farver er på cones á ca. 230g, og vi sælger dem for 75kr./stk.

OBS! Selvom Italiensk merino er et garn, vi løbende får mere af, er det stadig fra et restparti. Du kan derfor ikke være sikker på, at vi får samme indfarvning igen. Så køb hellere for meget end for lidt fra start, så du er sikker på at have nok til dit projekt. 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Italiensk merino (230g)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

LIGNENDE PRODUKTER

Scroll til toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Uhh… du vil vel nødigt gå glip af lækre restpartier af garn til meget lave priser? Bliv holdt ajour ca. 4 gange om måneden, så du kan nappe garnet før din nabo :-)

Du kan framelde dig til enhver tid.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.